Следващият парламент бързо трябва да избере основните приоритети за реформи,

...
Следващият парламент бързо трябва да избере основните приоритети за реформи,
Коментари Харесай

Чобанов: Очаквам ДПС да вдигне резултата си

Следващият парламент бързо би трябвало да избере главните цели за промени, да заздрави бизнес средата, с цел да даде опция стопанската система да се развива стабилно и ускорено. Това сподели Петър Чобанов, лидер на листата на Движение за права и свободи в 31 МИР – Ямбол, в изявление за бТВ.

„ Очаквам Движение за права и свободи, което е още по-мобилизирано по отношение на предходните избори, да вдигне резултата си. Ще забележим, че това ще стане съразмерно и няма да се дължи единствено на Република Турция. Рестартът на държавността го разбираме първо със съблюдаване на правила, закони, ред, възобновяване на спазването и използването на върховенството на закона, което беше нарушено от предходното ръководство. Разбираме го това да се прави от хора, които да имат нужната експертиза и въз основата на разговор с останалите политически сили, да се очертаят главните цели, те да се съблюдават и всичко да е в границите на закона и разпоредбите.

Виждаме опция да се тръгне в тази посока. Оттук нататък са значими средствата и по какъв начин се прави, само че този модел на обединение на една партия с страната би трябвало да бъде разграден. Това е мъчно, само че се надявам това да стане по разпоредбите “, сподели още Чобанов.

„ Ние сме сложени в една нова обстановка. Съединени американски щати преобладават във финансовите връзки и правила. Санкциите са спомагателен инструмент, който е обвързван с битката с корупцията и върховенството на закона, само че е обвързван и от позиция да пази тези финансови правила. Как в България ще бъдат прилагани занапред би трябвало да си отговорим на този въпрос. Оттук нататък това е въпрос, с който и идващият парламент евентуално ще се занимава. Трябва да се съблюдава българското и европейското законодателство “, съобщи той.

„ Има някои окуражителни сигнали, които идват във връзка с оборотите и оживлението в търговията и индустрията. Надяваме се те да продължат, само че с цел да стане това, идващият парламент бързо би трябвало да успее да си избере главните цели за промени, които са доста нужни, да заздрави бизнес средата, да я почисти от това, което се наблюдаваше досега, да я заздрави, с цел да даде опция стопанската система да се развива стабилно и ускорено, за което упорства Движение за права и свободи и което е в основата на нашата стратегия. Тези цели и правила считаме за доста потребни и би трябвало да станат цели на България “, уточни Чобанов.

„ За страдание много европейски страни започнаха да порастват, само че ние още не сме. Основните аргументи са, че факторите за растежа бяха подценявани от предходното държавно управление и не бяха правени промени. На 24-то място сме във връзка с спада на заетостта, а във връзка с вложенията сме на 17-о място. За да се оправим с това е належащо да се приложи Програмата за ускорено догонващо развиване, която предлагаме “, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР