Следващият кръг от Световния рали шампионат е рали “Мексико, като

...
Следващият кръг от Световния рали шампионат е рали “Мексико, като
Коментари Харесай

Лапи: Никой не знае какво ще стане в Мексико

Следващият кръг от Световния рали шампионат е рали “Мексико ”, като надпреварата се завръща в календара на WRC за първи път след 2020, когато беше последното съревнование преди експлоадирането на пандемията от ковид.

Новите хибридни Rally1 коли за първи път ще започват по сложните прави към Леон в Мексико, като някои от стадиите са на над 2500 метра надморска височина. Това плюс предстоящите съществени жеги може да слагат на съществени тествания издръжливостта на колите, а охлаждането на хибридните модули да се трансформира във значим проблем.

“Rally1 ще започват за първи път в Мексико, за първи път ще се състезават на такава надморска височина - изясни новият водач на Хюндай Есапека Лапи. - Никой няма опит с тези коли в такива условия, по какъв начин ще се оправят моторите и хибридните системи. Дали ще стартират да прегряват, какъв брой ще е съществено? Това се непознати провокации, никой не знае какво ще стане в Мексико. ”
 Защо Ойт Танак ще става още по-бърз Защо Ойт Танак ще става още по-бърз
За да симулират изискванията в Мексико тимовете в WRC тестват в южна Европа, защото тестванията отвън Стария континент са неразрешени. Но Лапи е безапелационен, че в Европа не може да се направи пълноценна симулация, защото липсва надморската височина като на правите в Мексико.
 Шеф на Тойота изясни за какво Рованпера загуби в Швеция Шеф на Тойота изясни за какво Рованпера загуби в Швеция
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР