Птичият грип е открит в говеждо за първи път, съобщи

...
Птичият грип е открит в говеждо за първи път, съобщи
Коментари Харесай

Вирусът на птичи грип е открит в говеждо от болна млечна крава, но Министерството на земеделието казва, че месото остава безопасно

Птичият грип е открит в говеждо за първи път, заяви Министерството на земеделието на Съединени американски щати в петък, само че чиновници споделиха, че месото от нито една болна млечна крава не беше позволена да влезе в питателните доставки на нацията и говеждото остава безвредно за консумация.

USDA сподели, че вирусът е открит като част от тестване на 96 млечни крави, които са били отклонени от доставката, защото федералните инспектори са забелязали признаци на заболяване по време на рутинни инспекции на трупове в месопреработвателни предприятия. Птичият грип е открит единствено в една от тези крави.

Птичият грип е доказан в стадата млекодайни говеда в девет щата, открит е в млякото и е довел до избиването на милиони пилета и пуйки. Но откриването му в говеждо месо е ново развиване за огнището, почнало през 2022 година

Агенцията сподели предишния месец, че ще тества смляното говеждо месо за птичи грип в магазините за търговия на дребно, само че към момента не е намерила подобен симптом на вируса.

Дори в случай че п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР