Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да

...
Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да
Коментари Харесай

Цветанов каза защо не сме в Шенген

Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да се причислят към Шенгенското пространство, само че ще блокира приемането на България. Изразената позиция предизвика остри реакции измежду българските управляващи и политическите сили. 

" За първи път България е отделена от Румъния. България и Румъния дружно бяха признати в НАТО и в Европейски Съюз. През всички години при покриване на пълноправното участие, без значение от другия прогрес за оценка на Европейска комисия, ние не бяхме разграничени от Румъния по пътя ни към шенгенското пространство ".
-->
Това написа Цветан Цветанов във Facebook.

" Ако прочетем деликатно мониторинговия отчет от есента на 2012 година, България реализира забележим прогрес по механизма за съдействие и оценка и беше решено идващият отчет на EK за България да бъде след 18 месеца, а за Румъния остана 6-месечният интервал ", споделя още той и посочи: " Но и тогава ние не бяхме отделени от Румъния, тъй като естествената и естествена логичност е, двете страни да бъдат признати по едно и също време в Шенген. Днешната оценка на Нидерландия за разделянето на България от Румъния не би трябвало да търсим в премиера Рюте ".

Цветанов посочи причината, заради която не сме в Шенген: " Трябва да замълчим, да отчетем грешките и да не стопираме да работим, а не да продължаваме да бъдем единственият представител на путинския режим в Европейски Съюз. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР