Следващата седмица България ще поиска от ЕК отсрочка за ембаргото

...
Следващата седмица България ще поиска от ЕК отсрочка за ембаргото
Коментари Харесай

Важни решения за газ и петрол. Ще спре ли поскъпването?

Следващата седмица България ще изиска от Европейска комисия пролонгация за ембаргото върху съветския нефт. Ще търсим метод на работа, тъй че да няма опасности за рафинерията. Това сподели министърът на енергетиката Александър Николов след интернационалната министерска кръгла маса в София, отдадена на районното съдействие за енергийна сигурност, диверсификация и зелен преход.

В сряда Европейската комисия предложи да се забрани напълно вносът на съветски нефт в Европейски Съюз. Предложението е за 6 месеца ембарго, а за петролните артикули - 8 месеца ембарго. Отсрочка към този момент желаеха Унгария и Словакия.

" Работи се по разширение на съдействието на база инфраструктура. Беше подписано съглашение от страна на “Булгартрансгаз ” по отношение на построяването на сръбската връзка ”, сподели още Николов, представен от нова тв.

“Булгаргаз ” и “Депа ” ще работят дружно за по-добра утилизация на съществуващите потенциали и общи доставки за целия район ”, уточни енергийният министър.

Той сподели още, че българските, румънските и гръцките управляващи ще работят дружно за увеличение опциите за присъединение на нови зелени мощи за “потенциално понижаване на зависимостта за природния газ в района ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР