Следващата мащабна акция за предаване на пластмасови капачки във Варна

...
Следващата мащабна акция за предаване на пластмасови капачки във Варна
Коментари Харесай

Закупен е кувьоз със средства от благотворителната кампания със пластмасови капачки във Варна

Следващата огромна акция за предаване на пластмасови капачки във Варна ще бъде през април или май следващата година, като датата следва да бъде конкретизирана. Амбициозната цена на уредниците е да бъдат събрани 27 тона капачки. Това стана ясно при показване на дарението, закупено със средства от провелия се неотдавна Празник на преработването в морската столица.

В събитието на 29 септември са се присъединили сред 13 и 15 хиляди души. Събрани и предадени за рециклирани към 21 милиона капачки, което прави към 21 тона. Непотребна пластмаса са донесли както варненци, по този начин и поданици на общините Каварна, Балчик, Бяла, Белослав, Разград, Попово и други, разгласи Владислав Николов,председател Сдружение „ Аз Вярвам и Помагам “.

Със средства от благотворителната акция е закупен кувьоз за потребностите на родилното поделение в болница „ Св. Анна “. Апаратурата е японско произвеждане, от ново потомство. Росен Николов, търговски шеф на компанията вносител, разкри, че апаратурата е закупена на цена два пъти по-ниска от пазарната – вместо за 16 800, за 8400 лв..

Над 8000 лв. ще са приходите от събраните във Варна капачки

Следващото подаяние ще е нова инсталация за детското хирургично поделение в болница „ Света Анна ”, където до края на годината следва възобновяване. Това евентуално ще се случи при започване на идната година.

„ Доброто също може да бъде заразно. И това може би ще е една от позитивните изключително рискови инфекции ”, посочи доктор Антон Станев. Зам.-директорът на болница „ Света Анна ” призна, че от седмица и той самият събира капачки.

За две години и половина от старта на акцията „ Аз имам вяра и оказвам помощ ” са събрани и предадени над 69 тона пластмасови капачки. Една капачка тежи към грам, а с тези 69 милиона капачки два пъти може да се изпълни плувен басейн „ Приморски ”, похвалиха се от Сдружение „ Аз Вярвам и Помагам “.

Кампанията има учебен и образователен темперамент, защото в акцията на 29 септември се включиха и доста деца, означи кметът на Варна Иван Портних. Той увери, че в лицето на Общината уредниците на акцията имат деен сътрудник в реализиране на благородната идея. /Сдружение „ Аз Вярвам и Помагам “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР