Следващата голяма актуализация на операционната система Windows 11 24H2 (компилация

...
Следващата голяма актуализация на операционната система Windows 11 24H2 (компилация
Коментари Харесай

Основната актуализация Windows 11 24H2 достигна финалния си етап на тестване

Следващата огромна актуализация на операционната система Windows 11 24H2 (компилация 26100.712) е налична за вътрешни консуматори в канала Release Preview. Това евентуално е последната огромна тестова актуализация, преди цялостната версия на Windows 11 24H2 да стане налична за всички консуматори на операционната система.

Актуализацията включва поддръжка на фонов HDR, нови настройки за икономисване на сила, sudo за Windows, Rust за ядрото на Windows и други.

Microsoft ще пусне публично актуализацията Windows 11 24H2 посредством „ Центъра за актуализации на Windows “ по-късно тази година. Въпреки това можете да изпробвате финалната версия на актуализацията още в този момент, в случай че сте член на Windows Insider програмата.

Windows 11 24H2 включва поддръжка на фонов HDR, което ви разрешава да употребявате JXR изображения като тапет на работния плот. Когато употребявате няколко монитора, Windows 11 автоматизирано приспособява тапета към всеки екран поотделно.

В най-новата актуализация на Windows Microsoft също по този начин е преработила настройките за икономисване на сила.

Добавен е нов режим, който понижава потреблението на сила посредством намаление на продуктивността, като по този метод щади живота на батерията на преносимите компютри. Новият режим работи и с настолни компютри, с цел да понижи количеството сила, употребявано от геймърските компютри, да вземем за пример.

sudo в Windows

Windows 11 24H2 съдържа и вградената команда sudo, предопределена за разработчици.

Тя ви разрешава да стартирате принадлежности, които изискват нараснали потребителски права, непосредствено от конзолата в границите на една сесия. Командата sudo може да бъде конфигурирана да работи в три режима: пускане на нов прозорец, с изключен вход и с вграден режим (позволяващ на даден развой да се започва с администраторски права в настоящия прозорец). Последният режим е непосредствен до режима sudo в Linux.

Windows 11 24H2 прибавя и опция за основаване на 7z- и tar-архиви непосредствено в Explorer, без да се употребяват приложения на трети страни.

Добавена е и поддръжка на Wi-Fi 7. Над лентата на дилемите се е появил изскачащ прозорец с „ Бързи настройки “, който може да се превърта. Функцията Voice Clarity AI също е част от актуализацията. Тя е предопределена за пречистване на фоновия звук при осъществяване на диалози или запис на аудио. Тя не изисква хардуер с вграден NPU, с цел да работи.

Последните промени в Windows 11 24H2 включват и асистента с изкуствен интелект Copilot. В дясната част на лентата със задания е добавена икона за бързото му активиране. Самият Copilot към този момент схваща повече команди за смяна на настройките и активиране на разнообразни функционалности на Windows.

И най-после, актуализацията съдържа всички нови функционалности с изкуствен интелект, които Microsoft показа тази седмица. За тях обаче ще е нужен личен компютър или преносим компютър от категорията Copilot Plus PC. Тези системи ще бъдат налични най-рано на 18 юни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР