Днес информационното издание Reuters, позовавайки се на свои източници, съобщи,

...
Днес информационното издание Reuters, позовавайки се на свои източници, съобщи,
Коментари Харесай

Медиите: първият електромобил на Ferrari ще се продава за 500 хил. долара и то без опции

Днес осведомителното издание Reuters, базирайки се на свои източници, заяви, че първият електрически автомобил на известната италианска марка Ferrari ще бъде продаден за минимум 500 хиляди евро (приблизително 535 хиляди долара). Преди това производителят създаваше модели, задвижвани от мотори с вътрешно горене и не планираше да навлиза на пазара на електрическите транспортни средства, само че актуалните действителности изискват промяна на бизнеса. И специалистите считат, че в случай че компанията сложи толкоз висока цена на първия си електрически автомобил, тогава представителите на Ferrari са уверени в триумфа му и че почитателите на марката са подготвени да преминат от настоящето потомство първокласни модели към нещо по-ново и по-модерно.

Естествено, това наподобява малко необичайно — множеството производители на коли, основани на електрическо задвижване, в противен случай, понижават цената на готовите артикули, заради спад в търсенето по света. Но тук си коства да се означи, че по-голямата част от автомобилните компании създават модели единствено за всеобщия консуматор — това са седани, кросоувъри и други формати на каросерията, които се продават в милиони бройки годишно. Ferrari обаче има изцяло друга публика от евентуални купувачи, които се интересуват от „ породист “ автомобил — и в действителност не ги е грижа за цената. Нещо повече, това е първият електрически автомобил на марката, който несъмнено ще бъде високо скъп от колекционерите.

Освен това в реалност крайната цена на автомобила ще бъде доста по-висока от $535 хиляди, защото никой не купува този тип суперавтомобил в базовата му заводска настройка. Обикновено моделите от това равнище се персонализират по разнообразни способи при подаване на поръчката — промяна на тапицерията, декоративни детайли, замяна на спирачната система, избор на извънредна багра за каросерията и доста други. В последна сметка цената на возилото се усилва с най-малко 15-20%, тъй че първата електрическа кола на италианската легенда може да се предлага на пазара за 600-700 хиляди $. За да разберем обстановката, сега междинната цена на автомобил Ferrari е единствено 350 хиляди евро, т.е. компанията желае съвсем да удвои цената.

Освен това производителят в бъдеще ясно възнамерява да се концентрира върху електрическите транспортни средства — към този момент се работи по построяването на обособен цех, който ще усили размерите на автомобилното произвеждане до 20 хиляди единици годишно (в момента 14 000 единици). Анализаторите обаче считат, че увеличението на индустриалните размери може да окаже негативно влияние върху продажбите — главната същина на престижа на тази марка и вследствие на високите цени на нейните артикули е, че колите Ferrari са необикновено извънредни. Но в случай че има прекалено много от тях, тогава търсенето от страна на богатите хора по цялостен ​​свят може доста да намалее.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР