Следователката от следствения отдел на Софийска градска прокуратура Радиана Абдулова

...
Следователката от следствения отдел на Софийска градска прокуратура Радиана Абдулова
Коментари Харесай

Първо във Фрог: Магистрат заведе дело срещу държавата зароди незаконно подслушване за 300 дни

Следователката от следствения отдел на Софийска градска прокуратура Радиана Абдулова заведе дело против страната за това, че е била подслушвана нелегално в продължение на рекордните 300 дни. Абдулова е входирала исковата си молба в деловодството на Софийски градски съд тази заран, научи Фог нюз.
Радиана Абдулова е поискала 210 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди, защото в интервала сред 2011 година и 2015 година по отношение на нея са били приложени противозаконни СРС-та по искане на три институции-ГДБОП, ДАНС и Софийска градска прокуратура. След питане до Националното бюро за надзор на СРС-та през 2017 година, следователката схваща, че службите са я подслушвали срещу законоустановените правила. Първо-в претекстовете за желаните СРС-та по отношение на нея, са липсвали данни, че тя е съпричастна към закононарушението.

Нещо повече-дадените претенции за подслушване са били за леко наказуемо закононарушение, което е неприемливо съгласно Закона за СРС-та. Установено било още, че разрешението за потребление на СРС против магистратът, е било обещано от незапознат съд-председател на Софийски областен съд, което е също в нарушаване. Абдулова е била подслушвана 300 дни, надалеч надхвърлящ позволения период за използване на СРС. По тази причина в исковата си молба до съда, следователката отбелязва, че службите и прокуратурата умишлено са погазили Европейската спогодба за отбрана правата на човек. „ Считам, че съм била подложена на произвола, царящ с правосъдната система и страната. Уронва се достойнството и човешкото ми достолепие, обезпечени от Конституцията “, отбелязва Радиана Абдулова.

Припомняме ви, следователят Бойко Атанасов, прочут с непримиримия си против задкулисието манталитет, също е бил нелегално подслушван. Под ударите на службите са попаднали и членовете на неговото семейство, в това число и децата му. По тази причина Атанасов също съди страната. Нa 15 мaй тaзи гoдинa той пoлyчи и пъpвoтo cи диcциплинapнo нaĸaзaниe. Cъдийcĸaтa ĸoлeгия нa BCC гo caнĸциoниpa c нaмaлявaнe нa зaплaтaтa c 15 % зa cpoĸ oт 8 мeceцa, пoнeжe нe бил paбoтил пo ĸoнĸpeтни дeлa. „ Haĸaзвaт мe, зa дa ми зaтвopят ycтaтa “, oбяви мaгиcтpaтът пред медиите.

Доказателството за противозаконното подслушване

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР