Следователи от Окръжна прокуратура в Русе установяват причините, довели до

...
Следователи от Окръжна прокуратура в Русе установяват причините, довели до
Коментари Харесай

Разследват причините за дерайлирането на вагон цистерни по релсовия път Русе - Каспичан

Следователи от Окръжна прокуратура в Русе откриват аргументите, довели до

Сигналът за случая е подаден в 1:05 часа тази нощ, когато сред Ветово и Сеново дерайлират четири цистерни, част от влакова комбинация.

За случая е известен и основния прокурор, защото този случай попада в класификацията за крупни повреди, изясни окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Подробности за жп състава даде Борислав Аврамов, основен инспектор в НКЖИ.

„ На километър 38 плюс 500 е зародило дерайлирането. Един от вагоните излязъл, след което (влакът) към два километра се е движил по този метод - с дерайлиралия вагон, и в следствие на 41-ви километър към този момент изпадат всички останали вагони “.

Съставът е бил от 26 цялостни с бензин вагона и по два празни първоначално и в края на композицията. Влакът е бил и с два локомотива - отпред и на опашката

При дерайлирането са паднали 5-ият, 6-ият, 7-ият, 8-ият и деветият е спрял в другите преди него. В момента е овладян рискът от приключване на гориво, изключена е контактна мрежа и проводниците са заземени.

На мястото на случая ясно проличава, че релсовият път е надиплен, само че по думите на Аврамов той е бил в положително положение:

„ В никакъв случай положението на инфраструктурата не е неприятно, което да значи, че не е безвредна, в противен случай - безвредна е инфраструктурата. В момента тече настоящ ремонт в този сектор, заради тази причина скоростта в мястото на дерайлиране е 25 км/час, преди този момент са се движили доста други влакове и не е имало никакви проблеми “.

Тримата машинисти, които са били в екипажа, са невредими. Няма и огромен разлив на гориво.

Поне седмица ще продължи ремонтът на сектора, а до тогава товарните влакове ще се движат по обходни направления, а за пътническите са обезпечени рейсове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР