СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BG БЕДСТВЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯСнимка: БулфотоИма

...
СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BG БЕДСТВЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯСнимка: БулфотоИма
Коментари Харесай

Тежка равносметка! Седем язовира в Бургаско са разрушени от валежите

СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BG БЕДСТВЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ

Снимка: Булфото

Има 7 разрушени язовира в Бургаска област, два от които на територията на Камено, 4 в Бургас и един в Айтос, сподели пред Българска национална телевизия Милуш Кумчев, шеф отдел " Надзор на язовирните стени и оборудване в Югоизточна България ".

По-голямата част са били на мъртъв размер и с задоволителен размер, с цел да поемат количеството вода, само че интензивността на преваляванията е довела до разкъсване на язовирите, добави той.

" Те са на подобен размер, че би трябвало да поемат високите води. В множеството от обитаемоте места, където има жертви, нямат нищо общо с язовирите. Те не са над обитаемоте места “, сподели Милуш Кумчев, шеф отдел „ Надзор на язовирните стени и оборудване в Югоизточна България “.

Язовирите са имали наставления за разчистване от шубраци, съвсем от нито един от язовирите нямаме наставление за механически нередности и застрашаване на популацията. В Камено са правени доста огледи и имаме административно разпореждане, че не са почистени шубраци “, добави той.

Продължава описването на вредите, с изключение на 325 лв. помощ за бедстващите след наводнението, ще бъде импортирана и бележка за строителни материали, защото има огромен лист с погубена бяла техника.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР