След заседанието на Комисията по вътрешена сигурност и обществен ред

...
След заседанието на Комисията по вътрешена сигурност и обществен ред
Коментари Харесай

Беновска: Рашков не казва какво сигнализира „Инса ойл“ за Асен Василев

След съвещанието на Комисията по вътрешена сигурност и публичен ред от 23-ти март 2022, излъчено непосредствено в  пита-Радио К2, във  и по Радио К2 на 93.9MHz, вътрешният министър Бойко Рашков сподели, че е формирано досъдебно произвеждане против вицепремиера Асен Василев по сигнал на „ Инса ойл “. Беновска попита какво написа в сигнала, само че не получи отговор. Ето какво се случи:

Бойко Рашков: Забравих да изразя своето страдание към основния прокурор! Или си е счупил краката, или си е навехнал краката да бърза да образува досъдебно произвеждане против вицепремиера Василев. Разбира се доста скоростно е станало това по един сигнал на „ Инса Ойл “ и по-точно на Георги Самуилов, който преди няколко дни е подал един сигнал, едно писмо до основния прокурор. Той е разпоредил незабавно на Паличева, те са все специфични там, профилирани отдели, която е изпратила, вижте с какво изречение – на Специализираната прокуратура да образува досъдебно произвеждане по този сигнал. Тоест Паличева не е оставила благоприятни условия на прокурора, на който е изпратила този сигнал от Самуилов да реши има ли данни или няма данни да образува произвеждане.

Илиана Беновска: Какво написа в този сигнал?

Бойко Рашков: И неотложно, още на 15-ти, когато е изпратен този сигнал, по тази причина споделям, че основният прокурор Иван Гешев нещо си е развалил краката или си ги е изпочупил …

Илиана Беновска: Какво написа в този сигнал, господин Рашков?

Бойко Рашков: И вижте какво е станало, с изключение на всичко останало! По отношение на материалите, които Министерство на вътрешните работи изпраща на прокуратурата, те потъват в прокуратурата и никой не се занимава с тях. Както и казусът с тези 559 милиона лв. от Комисията по хазарта от 5 години, от 2017 година е досъдебното произвеждане, до ден сегашен не е завършено. И когато някой попита Маджарова от Спецпрокуратурата има ли някакво решение по случая с Владислав Горанов, тя споделя, че това е следствена загадка. Ние като общество би трябвало да чакаме несъмнено още 55 години, с цел да може някой подобен като Маджарова да се произнесе по това произвеждане.

Илиана Беновска: Какво написа в сигнала на „ Инса Ойл “?

Бойко Рашков: Оттук е подаден сигнала и на 15-ти март освен е формирано производството, ами по този начин е бързано …

Илиана Беновска: Какво написа в този сигнал?

Бойко Рашков: Че е написано – известие от органите на Министерство на вътрешните работи! А такова нещо, такова известие и никакъв материал от прокуратурата не е изпращан от Министерство на вътрешните работи!

Илиана Беновска: Какво написа в този сигнал, господин Рашков?

Бойко Рашков: Сами направете изводите!

Илиана Беновска: Какво написа в този сигнал?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР