Доналд Тръмп обеща да използва връзката си с руския президент

...
Доналд Тръмп обеща да използва връзката си с руския президент
Коментари Харесай

Тръмп: Путин ще освободи журналиста на Уолстрийт Джърнал


Доналд Тръмп даде обещание да употребява връзката си с съветския президент Владимир Путин за освобождението на репортера на " Уолстрийт Джърнал " Евън Гершкович от съветски затвор.

Бившият американски президент сподели, че това ще се случи скоро след изборите през ноември в Съединените щати, на които чака победа против Джо Байдън.

„ Репортерът Евън Гершкович, който е държан от Русия, ще бъде освободен съвсем незабавно след изборите, само че несъмнено още преди да встъпя в служба. Той ще си бъде У ДОМА, В БЕЗОПАСНОСТ И СЪС СЕМЕЙСТВОТО СИ “, написа Тръмп в обществената мрежа Truth Social.

БГНЕС напомня, че репортерът на Гершкович беше задържан в съветския град Екатеринбург на 29 март 2023 година по обвинявания в шпионаж. Той е първият публицист, задържан по сходни обвинявания, от времето на Студената война насам. Руското държавно управление към момента не е показало никакви доказателства в поддръжка на обвиняването.

По-малко от две седмици след ареста Гершкович беше разгласен за непозволено арестуван от Държавния департамент на Съединени американски щати, който прикани за незабавното му освобождение./БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР