След западните санкции срещу руските финансови институции в отговор на

...
След западните санкции срещу руските финансови институции в отговор на
Коментари Харесай

Руски банки няма да могат да оперират с Apple Pay и Google Pay

След западните наказания против съветските финансови институции в отговор на нашествието в Украйна, клиентите на няколко от най-големите банки в страната към този момент не могат да употребяват своите дебитни и кредитни карти с Apple Pay и Гугъл Pay. Сред засегнатите организации са VTB Group, Sovcombank, Novikombank, Promsvyazbank и Откритие FC Bank, съгласно прессъобщение на Централна банка на Русия, представено от Business Insider.

Клиентите на тези банки към момента могат да употребяват картите си за безконтактни заплащания, при изискване че поддържат функционалността. Те обаче няма да работят в чужбина и не могат да се употребяват за онлайн покупки от търговци на дребно, регистрирани в страни, наложили наказания на Русия.

The Verge отбелязва, че Apple Pay и Гугъл Pay не са толкоз известни в Русия, колкото локалните YooMoney. Според данни от 2020г, единствено 29 % от руснаците споделят, че употребяват Гугъл Pay, до момента в който 20 % разчитат на Apple Pay. Като такива, тези ограничавания е малко евентуално да повлияят прекалено много на съветските консуматори, защото те имат достъп до други възможности. Въпреки това, опцията за изключване на съветските банки от Междубанкова система SWIFT може да докара до неща като неустойчивост на валутата, което в допълнение ще навреди на стопанската система на страната.

Повече софтуерни новини може да прочетете .
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР