След военната агресия на Русия в Украйна западните политици призоваваха

...
След военната агресия на Русия в Украйна западните политици призоваваха
Коментари Харесай

На чия страна е Китай?

След военната експанзия на Русия в Украйна западните политици призоваваха Китай „ да застане на вярната страна на историята ”. И ненапълно нечут остана отговорът, че Китай Е на вярната страна, макар първичната съветска агитация за цялостно единодушие сред водачите на двете страни.

Но държанието на Китай към Русия ясно демонстрира друга позиция, почнала още при визитата на съветския президент на Зимните олимпийски игри в Пекин. Там Владимир Путин несъмнено беше второразряден посетител, с място на формалната естрада сред африкански и азиатски диктатори и с няколко две-три минутни срещи със Си Дзинпин. Китайският водач не даде обещание на Путин нищо, само че помоли нашествието да не стартира по време на Олимпиадата. Путин пък разгласи Тайван за неразделна част от Китай и подписа куп съглашения с краен резултат Китай да получава безсрочно и съвсем безплатно съветски петрол, газ и други първични материали.

Но „ интервенцията ” на Путин в Украйна продължава към този момент четвърти месец, предизвиквайки колапс в световната стопанска система,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР