След внесен от Софийска градска прокуратура обвинителен акт срещу В.В.

...
След внесен от Софийска градска прокуратура обвинителен акт срещу В.В.
Коментари Харесай

Започна делото за жестокото убийство на млада жена в столичния квартал Банишора

След импортиран от Софийска градска прокуратура обвинителен акт против В.В. е почнала правосъдната фаза на наказателния развой за осъществено от него ликвидиране с особена свирепост в столичния квартал „ Банишора “ – закононарушение по член 116, алинея 1, вр. член 115 от Наказателен кодекс.

В извършеното през днешния ден, 17.06.2020 година, разпоредително съвещание Софийски градски съд не е намерил съображение делото да бъде прекъснато или спряно, както и не са били установени процесуални нарушавания.

Двадесет и четири годишният обвиняем имал усложнения в междуличностното другарство, бил емоционален, податлив да демонстрира експанзия. През м. септември 2018 година той се срещнал с двадесет и пет годишната К.С. Не след дълго двамата заживели дружно в жилището на татко й в кв. „ Банишора “ в столицата. В.В. проявявал мощна ревнивост по отношение на приятелката си. Проверявал известия в телефона й и в обществените мрежи, а когато не били дружно непрестанно й се обаждал. Подсъдимият вдигал кавги във връзка общуването на К.С. с други хора. Между двамата имало проблеми и от финансово естество, защото младата жена сама плащала разноските по семейството.

Поради лабилния си темперамент, В.В., по време на разногласия с приятелката си, избухвал, викал, плачел. Всичко това довело до желанието на К.С. да приключи връзката с него. Той, на собствен ред, го усещал. Отчуждаването на К.С. го предиздвикало да потърси близката й другарка. На 14.01.2019 година, по време на диалог с нея, той й обяснил, че не желае връзката им с К.С. да приключи. Споделил и на приятеля й, че желае да си купи лек автомобил и да изчезне, защото не би могъл да преживее раздялата с приятелката си. Същия ден В.В. разискал и с нея връзките им. Младата жена му обяснила, че ще се опита да възвърне възприятията си към него, в случай че той „ се държи като възрастен “.

Вечерта на 15.01.2019 година двамата вечеряли в населяваното от тях жилище. През нощта, по време на интимна непосредственост, подсъдимият В. удушил приятелката си. Смъртта й настъпила в границите на няколко минути, в резултат на породената механична асфиксия. След това подсъдимият нанесъл голям брой тежки контузии на потърпевшата. На сутринта след убийството, воден от ревнивост, В.В. почнал да ревизира наличието на телефона на К.С. Писал известия от нейно име на някогашния й другар и на позната от работата й.

Няколко часа по-късно В.В. решил да построи защитна версия за убийството, като твърди, че няма спомен за случилото се и ще инсценира опит за самоубийство. В осъществяване на намисленото, отишъл до магазин и купил въздушен револвер. Използвал го като се прострелял два пъти в региона на шията и в ръката по метод, който да не си нанесе съществени пострадвания. Впоследствие, от негов профил, написал известие, през мобилното приложение „ Месинджър “, на приятелката на К.С., обвинявайки я. Тя се изненадала и се обадила на потърпевшата, като диалогът бил признат от В.В. Той й декларирал, че К.С. е мъртва, нищо не помни, защото бил изпаднал в безсъзнание.

Съдът дава старт на делото по убийството в кв. "Банишора "

Подсъдимият написал и известие на татко си: „ Тати, нощес бях на мощни обезболяващи и като се прибрахме с К. пихме уиски. Скарахме се и не помня повече, не знам къде се намирам, разсъниха се и я видях мъртва и посиняла, очевидно съм я умъртвил, доста те обичам, благодаря ти за всичко, завещавам ти моето Ауди и желая да го направиш, както аз желаех, обичам те и довиждане и на моя живот, не ми се лежи по пандизите “. Бащата на В.В. неотложно му се обадил. Подсъдимият му дал отговор, плачейки, че „ не може да живее без К.С., срязал си вените, кръвта му изтича “.

Непосредствено по-късно бил подаден сигнал на телефон за незабавни случаи 112. На местопроизшествието пристигнали полицейски чиновници, които задържали В.В. В хода на следствието е било открито, че убийството е било осъществено от него с особена свирепост, при демонстрация на изключителна гняв, озлобление и садизъм, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР