След вчерашния неуспех за избор на председател на новото Народно

...
След вчерашния неуспех за избор на председател на новото Народно
Коментари Харесай

Петков доволен - има сближаване по теми с ГЕРБ-СДС

След вчерашния крах за избор на ръководител на новото Народно заседание се състоя среща сред двете най-големи парламентарни групи - на ГЕРБ-СДС и на " Продължаваме промяната-Демократична България ". Изглежда, че на срещата е бил реализиран прогрес по политики, които ще води Народното събрание. Това стана ясно от изявление на съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков за бТВ.

По думите му това, че не са предложили техен претендент за ръководител на Народното събрание и че са дали своят вот „ въздържал “ се и са предложили ротационен принцип е компромис от страна на ПП-ДБ.
-->
„ Решихме да предложим този вид въз основата на европейските модели - да има ротация – „ джентълменско съглашение “. На всеки два месеца се прегласува ръководителят на Народното събрание и ръководителят на правна комисия. Нека да сложим обозрим интервал, в който да имаме значими цели какво ще се случи. Аз не приказвах за общи понятия и концепции. Аз споделих, че имаме едни проблеми, закони, които би трябвало да се одобряват и политики, които би трябвало да се случат и влязохме в доста практични детайли “, сподели Петков.

Очаквайте детайлности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР