След трудната 2020 г., когато заради пандемията бяха отменени хоровите

...
След трудната 2020 г., когато заради пандемията бяха отменени хоровите
Коментари Харесай

Хоровият фестивал "Черноморски звуци" гради музикални мостове с Балчик

След сложната 2020 година, когато поради пандемията бяха анулирани хоровите празници в Белия град, в този момент Международният хоров фестивал " Черноморски звуци " ще се завърне с нови сили и хрумвания, с доста обогатен плакат и забавни срещи - онлайн и виртуално. Той ще се организира под патронажа на Министерството на културата и кмета на Община Балчик - Николай Ангелов.

В Балчик се чака да дойдат доста посетители от страната и света, а някои от тези, които са възпрепятствани да пътуват, ще вземат участие в специфични видео мостове - от София и Пловдив. И по този начин в юбилейното издание на форума ще се включат отдалечено Детският хор на Българското национално радио, хор " Ваня Монева ", камерна групировка " Гласовете на Орфей ", хор " Детска китка " - Пловдив, камерен хор " Иван Спасов " и мн. други

 Смесен хор „ Черноморски звуци “ - Балчик с диригент доктор Валентина Георгиева

Откриването на фестивала е на 2 юни от 19 часа на главната открита сцена до Туристически информативен център " Мелницата " с присъединяване на домакините - разбъркан хор " Черноморски звуци " и детско вокално студио " Baby Voices ", ръководени от Валентина Георгиева, джаз групировка " Добрич " с диригент Атанас Атанасов и Top Shelf Vocal от Лос Анджелис с диригент Арън Шумахер. В идващите два дни - 3 и 4 юни - са планувани хорови маратони от 11.00, 17.00 и 19.00 часа, а галаконцертът ще се състои на 5 юни от 19.00 часа и в него ще вземат участие определени от публиката сформира, един от които ще грабне статуетката на фестивала. 

След края на дейната концертна стратегия, в границите на месец юни доста от събитията ще продължат онлайн. Всички концерти са със свободен вход.

Артистичният шеф на Международния хоров фестивал " Черноморски звуци " в Балчик доктор Валентина Георгиева описа детайлности за програмата и новите хрумвания в изявление за предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт ". Чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР