След три поредни издания, организаторите на обиколката на планината Витоша

...
След три поредни издания, организаторите на обиколката на планината Витоша
Коментари Харесай

Автообиколка на Витоша цели правилно шофиране, а не най-бързо каране

След три следващи издания, уредниците на обиколката на планината Витоша с автомобил бяха решили да затворят цикъла на конкуренцията и през 2021-ва тя не се организира.
Получихме обаче голям брой запитвания и стремежи това събитие да съществува и заради тази причина отговаряме към настояванията на автомобилния свят в България. Моделът на надпреварата е взет от сходни събития в Германия, Австрия, Швейцария, описа пред Радио София Данаил Пенчев , управител на „ Авангард класик клуб “. И разясни, че не става дума за рали, в тази ситуация колите се движат по пътната мрежа, само че в спортно движение.

На участниците ще бъдат дадени карти с обозначени цели, до които би трябвало да се стигне тъкмо в несъмнено време, движейки се в трафика и спазвайки рестриктивните мерки на пътната маркировка .

Самата конкуренция Classic Vitosha Trophy – четвърто издание, ще е от 9 април от 10:00 ч. до 10 април в 17:00 ч. (събота и неделя).

Все още има 10-15 места и се одобряват записвания.

Могат да вземат участие коли до 2000 година , разграничени съгласно възрастта си. Предвидени са и тествания – да вземем за пример да се зареди тъкмо 2 литра бензин, маневриране, точно шофиране и прекъсване.
За успеха е значимо да се получат минимум наказателни точки.

Съорганизатор и главен сътрудник на събитието е столичния регион „ Витоша “ , по чиято територия ще премине огромна част от маршрута. 
За повече елементи чуйте диалога на Луиза Лазарова.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР