След тежките валежи Столична община предвижда частични ремонти на пътища

...
След тежките валежи Столична община предвижда частични ремонти на пътища
Коментари Харесай

Столична община ще ремонтира пътища в кварталите в подножието на парк "Витоша"

След тежките превалявания Столична община планува частични поправки на пътища в естествен парк " Витоша ". Става дума по-конкретно за пътища в кварталите в подножието на парка " Княжево ", " Симеоново ", " Драгалевци " и " Бояна ", които са в по-тежко положение и за тях са заделени допълните средства от бюджета на общината. Това заяви зам.-кметът на София по направление " Транспорт и транспортни връзки " Евгени Крусев, който през днешния ден ревизира транспортното обслужване в парка, оповестява организация " Фокус ".

Столична община планува и закупуване на 10 реновирани рейса за естествен парк " Витоша ".

По думите на Крусев действително те ще са предопределени единствено за туристически пътувания, които ще са съобразени с трите характерни линии - 63, 163, 66, които оферират сезонни пътувания до парка през лятото, когато курсовете са повече на брой.

Реновираните рейсове ще са с по-голям брой седалки, без правостоящи, тъй като се има поради по-дългото разстояние до крайната точка. Те ще бъдат с ръчни скоростни кутии и дизелови мотори, което съгласно него допуска по-голяма резистентност и сигурност за пътуващите по тези линии изключително за зимните месеци.

Според Курсев огромна част от хората употребяват планината и за зимен туризъм. " Нашата цел е да сме по-гъвкави и отговарящи на потребностите на хората. С тези рейсове, които ще закупим съм уверен, че това ще се случи ", посочи той.

Зам.-кметът изясни още, че за градските линии са подписани контракти за над 100 нови рейса, а средствата ще бъдат отпуснати от бюджета на Столична община.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР