След световната пандемия имаше повишаване на енергийните ресурси още от

...
След световната пандемия имаше повишаване на енергийните ресурси още от
Коментари Харесай

Александър Иванов: Рано е да се коментират коалиции, зимата ще имаме проблем

„ След международната пандемия имаше повишение на енергийните запаси още от средата на предходната година. България е чист експортьор на електрическа сила. Произвеждаме задоволително доста електрическа енергия, половината от която изнасяме ”.

Това разяснява Александър Иванов от ГЕРБ- Съюз на демократичните сили, в ефира на предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

Политикът добави, че на европейските пазари на електрическа енергия българските енергийни сдружения печелят милиарди. „ Тези милиарди, в случай че бяха вярно трансформирани, щяха да обезпечат бизнеса и той да не придвижи тази инфлация, която имаше на електрическата енергия, върху елементарните консуматори ”, сподели Иванов.

Според него, зимата ще има проблем- ще има газ, само че не е ясно на какви цени.

„ Това, което ние ще създадем, когато формираме, уповавам се, с доверието на българските жители, държавно управление, след изборите на 2 октомври, е да създадем чисти, транспарантни доставки на газ в България. Цената на газа не е четири пъти по-ниска, в противен случай по-висока е. Да си напомним фактурите, на които се видя, че ръководещите са купували съветски газ, само че на 30% по-висока цена през медиатори. За идващите месеци ние нямаме дълготраен контракт, по който да получаваме газ ”, уточни Иванов.

„ Ние се борим за доверието на българските жители, с цел да преведем България през рецесията, която ни беше завещана. Надяваме се да получим огромна част от доверието на българските гласоподаватели. Мисля, че е прекомерно рано да се разясняват обединения ”, счита политикът по въпроса за евентуалното следизборно коалиране.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР