След среща с новия здравенн министър Асен Меджидиев директорът на

...
След среща с новия здравенн министър Асен Меджидиев директорът на
Коментари Харесай

Без маски в общите части на мола и в заведенията

След среща с новия здравенн министър Асен Меджидиев шефът на Столичната районна здравна ревизия (СРЗИ) Данчо Пенчев преправи заповедта си, с която от четвъртък се вкарва обвързване за носене на маски на закрито.

Инспекцията понижи периода на деяние на противоепидемичните ограничения, а също по този начин конкретизира някои от тях, по които е имало постъпили въпроси в Министерството на здравеопазването.

След срещата от СРЗИ към този момент е издадена нова с понижен период на деяние на противоепидемичните ограничения. Те ще са в действие от 4 август до 19 август, в това число, вместо за период от 30 дни .

В заповедта се конкретизира, че противоепидемичните ограничения не се отнасят за спортуващите на закрито, за личния състав и клиентите на заведенията за хранене и забавление и за децата до 6 година Уточнението се постанова поради формулировката “други места, в които се обслужват или имат достъп гражданите”, която разрешава необятно пояснение.

По отношение на огромните търговски обекти, вид мол, е направено конкретизиране, че жителите следва да носят защитни маски за лице при посещаване на обособените търговски обекти в границите на мола, само че не и в общите елементи .

Така от на следващия ден маските ще са наложителни с изключение на в градския превоз, лечебни заведения, аптеки, оптики, обществени институции, към този момент и в комерсиалните обекти, публични здания и други
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР