След шумния провал на проекта за въвеждане на по-скъпа Гражданска

...
След шумния провал на проекта за въвеждане на по-скъпа Гражданска
Коментари Харесай

След провала от 2018 г. системата бонус-малус за шофьорите се възражда

След шумния неуспех на плана за въвеждане на по-скъпа " Гражданска отговорност " за неизрядните водачи Комисията за финансов контрол (КФН) разгласи във вторник, че е възобновила работата по тематиката.

От към десетилетие у нас се вършат злощастни опити за въвеждането на системата " бонус-малус " за наложителната застраховка " Гражданска отговорност " за автомобилистите. Целта е изрядните водачи да заплащат по-евтини полици, а нарушителите на пътя – по-високи от общоприетата цена.

" На база на предложенията на интернационален съветник към този момент е образувана нова работна група, която включва специалисти от КФН, Министерство на вътрешните работи и Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията. Създаденият експертен екип ще създаде няколко разновидността за система, като задачата е всеки един от тях да е оптимално разумен и прагматичен, и да регистрира в най-голяма степен естествената житейска обстановка, обвързвана с ръководството и потреблението на моторно-превозно средство (МПС) ", оповестиха от КФН.

Оттам прибавиха, че най-вероятно работната група ще предложи няколко разновидността до системата, които ще бъдат показани за разискване през есента на 2019 година

За първи път в края на 2018 година КФН под управлението на някогашната си шефка Карина Караиванова разгласява формален план на системата. Срещу него обаче се надигна мощно публично неодобрение и Караиванова бе принудена да замрази работата по плана.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР