След шоковото поскъпване на горивата преди няколко месеца, сега виждаме,

...
След шоковото поскъпване на горивата преди няколко месеца, сега виждаме,
Коментари Харесай

Цените на горивата вървят надолу

След шоковото повишаване на горивата преди няколко месеца, в този момент виждаме, че последователно цените се възстановяват и с всеки един месец падат надолу, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В началото на юли тази година цената на бензин А95 на главните столични бензиностанции доближаваше от 3,35 до 3,43 лева за литър, а на дизела — от 3,50 до 3,58 лева, до момента в който този месец междинната цена на бензин А95 е към 2,95 лева за литър, а на дизела към 3.35 лева за литър.

В рамките на няколко месеца, цената на горивата стартира да спада, компенсацията от 0,25 стотинки също подкрепя на голяма част от жителите да запазят повече средства в фамилния бюджет, само че идната седмица следва да забележим дали цените на горивата ще паднат с още 1 лев.

Тази седмица Делян Добрев от ГЕРБ заяви, че идната седмица ще внесат Закон за компенсиране на потребителите на моторни горива. Добрев изясни, че всички компании, които правят преправка на петрол от Русия или изнесен от Русия, ще са длъжни да вършат вноска във Фонда за енергийна сигурност. По думите му този механизъм, който оферират не касае бюджета и няма потребност даже от държавно управление./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР