След серия от брутални побои над перничани прокурорският син Васил

...
След серия от брутални побои над перничани прокурорският син Васил
Коментари Харесай

Нови разкрития за сина на пернишкия прокурор Борис Михайлов – Васил

След серия от брутални побои над перничани прокурорският наследник Васил Михайлов остава главният обвинен като причинител на умишления палеж на закрития пазар в Перник, осъществен предишното лято. Тогавашният полицейски началник Иван Зеленков обаче стопирал следствието против него още в зародиш, написа „ Уикенд”. Това разкриват поданици на миньорския град, до момента в който почитан представител на Министерство на вътрешните работи изрично отхвърля тези упреци.

Наследникът на зам. окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов се снабди с три обвинявания за причиняване на междинни телесни повреди при побои. Това се случи едвам откакто градът се подвигна на митинг против локалната полиция и прокуратура.

Само през последните три години Васил Михайлов е пребил грубо, и то на обществени места, повече от 20 души. Както сами се досещате обаче, от пернишката полиция потулвали жалбите на потърпевшите. Сигурен в безнаказаността си, Васил Михайлов даже персонално заснемал инквизициите над жертвите си със своя мобилен телефон. Истината обаче е, че не е пребивал хората за наслаждение, както се пробваха да го обвинят, а преобладаваща част от нападенията му са поръчкови от локални гангстери или пък били за почистване на сметки на конкуренцията в наркопазара.

Въпреки нежната му възраст Васил Михайлов от дълго време е част от проведената престъпност в миньорския град. Той гравитирал към силоваци, които в миналото били част от структурата на убития наркомафиот Райко Кръвта.

Поне двама очевидци са го разпознали като причинител на умишления палеж на закрития пазар в града, осъществен на 29 юни м.г. Официално обаче причинителят към момента не е оголен. Малко преди едновременното пламване на огъня от две страни Васил бил видян с още един юноша от локалния ъндърграунд да се навъртат към пазара.
При все че персонално кметът на Перник Станислав Владимиров уведомил полицията, че Васил е бил видян там и следва да бъде разпитан, това по този начин и не се случва. В същото време през идващите две седмици той пребива грубо двама от разпозналите го очевидци.

Предполага се, че общинското пазарище в центъра на града е подпалено от прокурорския наследник по поръчка на локален престъпник. Той бил ядосан поради това, че не може да реализира надзор над павилионите там. Въпреки че градоначалникът е наясно кой е поръчителят и кои са причинителите на злодеянието, ръцете му са вързани, защото локалната полицейска конструкция бездейства.

Преди броени дни зам. окръжният прокурор Бисер Михайлов избегна ловко уволнението си, като самичък пожела да се отдръпна от шефското място и да бъде намален до редови прокурор. Прокурорската гилдия от Висш съдебен съвет утвърди единомислещо желанието му. По този метод обаче изпреварил образуването на досъдебно произвеждане и възможното му обвиняване като магистрат. Запознати показват, че ще се сниши единствено до момента в който бурята премине, след което още веднъж ще се върне отпред на Окръжна прокуратура.

Сред най-фрапантните закононарушения, дело на прокурорския наследник, са палеж на автомобил и побой над служителя на реда Калоян Евтов, разследвал го за търговия с опиати. Преди три години пернишкият служител на реда Калоян Евтов задържа малолетния към оня миг Васил Михайлов и негов другар по съмнение за разпространение на наркотични субстанции. Арестът се случва пред спортната зала в града. Няколко минути по-късно прокурорският наследник и аверът му напущат Районното ръководство, без даже да бъдат обискирани.
Няколко дни по-късно пламва персоналният автомобил на полицейския чиновник. Той е разпален пред дома му, откакто някой излива върху возилото туба с бензин и драска клечката. Криминалистите в Перник са наясно, че причинител на палежа е точно прокурорският наследник. Въпреки това не получават позволение да извикат Васил Михайлов на разпит. В същото време пък Евтов бил заставен да подаде молба за пренасяне в различен град.

Така той се озовал в София. Преди няколко месеца обаче случайността среща Евтов и Васил и прокурорският наследник му налита на пердах. Михайлов освен го пребил грубо, а за похлупак снимал и случката.

Запознати разкриват, че през последните месеци Васил Михайлов станал толкоз нападателен, че и татко му не успявал да излезе на глава с него.
Стигнало се до такава степен, че Васил бил изритан от вкъщи си персонално от своя родител. Така напролет бандитът се настанил в хотел „ Струма “. Мълвата носи, че хотелската му стая е превърната в наркобърлога и котило на престъпния контингент в града.

Всички в града са наясно, че Васил Михайлов популяризира опиати и събира задълженията на лихваря Георги Милев. В тази си активност той е подпомаган от още няколко негови приятели, трениращи бойни спортове. Запознати издават, че прокурорското синче върви въоръжено с цели два револвера. В този ред на мисли хората в града настояват, че е въпрос на време да гръмне някого, откакто от дълго време е наясно, че е недостижим.

Твърденията за арогантността на прокурорския наследник бяха доказани от изявлението, което той даде за bTV ден преди ареста му.
Въпреки че му бяха показани фрагменти от побоя, който нанася върху полицейския чиновник, той безочливо съобщи, че пред съда видеозаписите не са доказателство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР