След сензационното признание от Русия на народните републики на Донбас

...
След сензационното признание от Русия на народните републики на Донбас
Коментари Харесай

Започна ли Първата глобална война?

След сензационното самопризнание от Русия на националните републики на Донбас се очакваше Путин да направи нормалната си пауза, с цел да съпостави по-нататъшните си дейности с реакцията на западните „ сътрудници “. Този път обаче реакцията им беше превантивна, включваща евакуация на дипломати, военни, жители и пари от цялата територия на Украйна, когато, наподобява, към момента нищо не предсказваше протичащото се. Или „ Джеймс Бонд е докладвал тъкмо “, или Байдън е имал оракулски сън, или съответната информация е донесена на американска страна от някой, безсмислено е да се спекулира по този въпрос. Но тук несъмнено има тайнственост.

Версията, че провеждането на специфична военна интервенция на съветските въоръжени сили в Украйна е било по някакъв метод авансово контрактувано с формален Вашингтон, очевидно опонира на тезата, че последният е кардинално некадърен да води договаряния, че страните от груповия Запад през последните тридесет години непрекъснато мамят Русия. Ако е по този начин, тогава е нямало смисъл да разчитаме, че този път американците ще спазят споразуменията, изключително безмълвните и недокументирани.

Да имаме вяра, че Кремъл е решил да „ удари първи” на фона на към този момент демонстративната (и въз основа на приключване на информация) медийна акция, извършена от Съединени американски щати и техните съдружници за „ неизбежното съветско навлизане в Украйна”, както и изброените нагоре демаршове и закани от Запад: от тотални наказания до всеобщи терористични офанзиви на територията на страната – по този начин се дава нова почва за надуване на тезата за „ страна агресор” в международното публично схващане, става още по-безсмислено.

Информацията, че решението е взето в отговор на опит на въоръжените сили на Украйна да нападат националните републики на Донбас след разполагането на съветски мироопазващи сили там, към момента не е доказана нито в речта на Путин, нито в надеждни открити източници на информация. Александър Лукашенко сподели, че в телефонен диалог с него Владимир Путин е показал като цел на почналата интервенция „ прекъсване на геноцида на народа Донецка и Луганска област “. В речта си президентът на Русия разказа протичащото се по следния метод: „ Това е самоотбрана против заканите, отправени към нас и от още по-голямо злополучие от това, което се случва през днешния ден. Колкото и мъчно да е, апелирам, разберете”.

Несъмнено и това. Но за какви „ още по-големи неприятности” в тази ситуация става дума? Какво, къде и по кое време се е случило през последните два-три дни в света, вследствие на което се постанова незабавно най-пълното, намерено и демонстративно заличаване на военната инфраструктура на киевския режим, задачата на дейностите на въоръжените сили на РФ.

Може би нещо е било подценено, само че в отвореното медийно пространство няма признаци за такова форсмажорно изостряне - в противен случай, оповестената реакция на груповия Запад на признаването от Москва на независимостта на ДНР и ЛНР може да се назова мудна и беззъба. Ставаше дума за разнообразни типове дипломатически демарши, въвеждането на засилен пакет от наказания против Русия с вероятност за по-нататъшното им стягане, както и даването на спомагателна финансова и военна помощ на Украйна. Изглежда, че ударът върху Русия от груповия Запад, който се трансформира в същинската причина за събитията, беше нанесен мощно, скрито, надалеч от Украйна и засегна ползите освен на Руската федерация като страна, само че и на цялата „ Голяма Русия “, чието битие Владимир Путин загатна няколко пъти, в това число с известната фраза „ Границите на Русия не свършват на никое място “.

По принцип стратегическите нуклеарни сили на Руската федерация са предопределени за подобен случай, чието потребление би означавало началото даже не на следващата международна война, а на първата световна война, която съветският водач може би е имал поради като „ още по-голямото бедствие”. Но, дано напомним, в самото начало на януари 2022 година пет нуклеарни сили, в това число нашата страна, подписаха съглашение за неизползване и неразпространение на нуклеарни оръжия, затова, явно, в управническите структури на наднационалния конгломерат наименуван групов Запад, под чиято мелодия танцуват обществените политици на целия „ развъртян свят “, е имало прелъщение да се взриви някаква „ финансова супербомба “ против „ Голяма Русия “, без боязън от мигновена опустошителна реакция.

Всички помним, че тези „ центрове за взимане на решения “ на разнообразни равнища в миналото бяха избрани от Владимир Путин като съществени цели при всяка експанзия против страната ни. Досега от съветски ракети са изумени единствено инфраструктурата и военното съоръжение на въоръжените сили на Украйна. Може ли сходно предизвестие да спре западната мафия от грабители, изнасилвачи и убийци,, представящи се като бранители на мира, свободата и демокрацията по света? Или човечеството ще би трябвало да премине през Първата световна война, както през ХХ век, заради дейностите на същата мафия.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР