След съновидение от св. ИлияВанга, която й е вуйна, потвърждава

...
След съновидение от св. ИлияВанга, която й е вуйна, потвърждава
Коментари Харесай

Баба Зоя от петричкото село Богородица продава зеленчуци, за да възстанови параклис

  • След съновидение от св. Илия
  • Ванга, която й е леля, удостоверява казаното от светеца

Упоритата баба Зоя Войнова събира левче по левче 20 бона, с които възвръща параклиса " Св. Илия " в петричкото село Богородица.

Това става след съновидение по повеля на самия светец.

" Реших по едно време да оградя параклиса, с цел да не влизат животни. Но ми се яви насън свети Илия и ми сподели - не по този начин, желая покрив. Отговарям му - но по какъв начин ще стане, свети Илия, нямам никакви пари. " Ще стане ", ми сподели и ме води на зеленчуковата борса в с. Кърналово, където започнах да продавам каквото има - коприва, лапад, зеленчуци ", споделя старата жена, написа " България през днешния ден ".

 Баба Зоя

Баба Зоя

Така от заран до вечер бабата е на борсата и търгува със зеленчуци. Започва да събира стотинка по стотинка и да заделя всички завоюва пари за Божия храм. В задачата безусловно й оказват помощ двамата й синове и доста донори.

 Свети Илия

Свети Илия

" Моля се да има доста вярващи хора. Да вървят по Божия път, а не по дяволския. Моля се да изкарам до стотака, да се порадвам на деца и внуци, да има защо да се живее, само че без болежка и проблеми. Има ли подобен живот? Трябва да има! Има ли религия човек, той върви напред самоуверено и се оправя с всичко. Горе свети Илия ми има номера на телефона и ще каже – айде, бабо Зоя, щом не те бива... И по тази причина не се предавам ", споделя с усмивка Зоя Войнова, която има близка връзка с изключение на със свети Илия и с баба Ванга.

 Ванга

Ванга

" Още от детските години свети Илия ме избра и ме беляза. Моите родители жънат на равнищата, а аз лежа под дървото. И едно необяснимо събитие от науката излиза от остарелия параклис. Като облак пушек, метър на метър, минава тъкмо над мен. Учудих се какво е това знамение на чудесата. Проследих го и ме води до храма на св. Илия в село Богородица. По-късно баба Ванга ми стана леля - омъжи се за мой вуйчо, и й зададох въпроса за това знамение. Тя ми сподели, че той желае да възстановя параклиса и че ще ми помогне. Така лека-полека съумях да събера 20 000 лева ", споделя още дамата, която раздава на нуждаещи се камъчета с благословията на светеца, които оказват помощ на всички.

 Параклисът в петричкото село Богородица

Параклисът в петричкото село Богородица

източник; " България през днешния ден ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР