След раздялата с Има такъв народ“ Ива Митева се връща

...
След раздялата с Има такъв народ“ Ива Митева се връща
Коментари Харесай

Ива Митева нахално: Възхищавам се на Слави като творец, като политик – не толкова

След раздялата с „ ИТН “ Ива Митева се връща към специалността си отпреди навлизането в политиката, разгласи тя в „ Денят стартира с Георги Любенов “ по Българска национална телевизия.

Тя опроверга изказванията, че завръщайки се на остарялото си работно място, ще повлияе на приемането на антикорупционния закон и съобщи, че сега е в неплатен отпуск.

Преди да се причисли към редиците на „ ИТН “ Ива Митева заемаше поста шеф на Дирекция „ Законодателна активност и право на Европейския съюз “ в администрацията на Народното събрание.

В „ Денят стартира с Георги Любенов “ Митова разяснява, че сега в политическия живот у нас има по-голяма потребност от специалисти, в сравнение с от професионални политици.

„ Сега имаме потребност от способни хора и от умните си глави. Виждате ли в политиката сполучливи предприемачи, икономисти и лекари? Къде са тези хора? Не са нужни професионалните политици, а експертите сега. Не би трябвало да се гледа дали е в ляво или дясно, а какви качества има човек “, уточни тя.

По думите ѝ, в случай че се съберат повече експерти, това би я стимулирало да се върне към политиката.

Митева подсети, че е била част от екипа на „ ИТН “ в качеството си на специалист, а не на член на партията.

„ Възхищавам се на Слави като създател и човек, само че имам противоречие с някои негови дейности и той го знае това. Сега си даваме време “, посочи тя.

Според нея решението на Народното събрание за даването на оръжие за Украйна не е законно, тъй като този въпрос е напълно в компетенциите на държавното управление.

„ Сигурността на страната, вътрешният ред и управлението на въоръжените сили е напълно в компетенциите на Министерски съвет и е време всеки да стартира да извършва пълномощията си по този начин, както е по Конституция. Да спрем да обличаме решенията на държавното управление във власт авансово и да по този начин да им подаваме топката “, сподели тя.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР