След повече от една година на затваряния и ограничения много

...
След повече от една година на затваряния и ограничения много
Коментари Харесай

Ще пътуваме ли свободно в постпандемичния свят?

След повече от една година на затваряния и ограничавания доста хора стартират да пътуват още веднъж. След като броят на имунизираните хора по света доближи несъмнено равнище и настъпи туристическият сезон, страните започнаха още веднъж да се отварят. Много компании върнаха чиновниците в офиса. Всичко това дава вяра, че нещата се връщат към усещат естественото за първи път от доста време насам.

Едно е ясно - всички ние към момента се приспособяваме да живеем дружно със гибелен вирус. Но по какъв начин ще се промени методът ни на пътешестване в пост пандемичният свят? Ето няколко догатки, събрани от Entrepreneur.

Ще помислим преди да решим дали е належащо в действителност да пътуваме

Видеоконференциите съществуват от десетилетия, само че наподобява беше нужно да настъпи пандемия, с цел да може бизнеса да се възползва от технологиите. Вместо да пращат в командировка чиновниците за служебни срещи, работодателите премислят решенията. Личните срещи може да са за предпочитане, само че не постоянно са нужни. За хората е доста по-изгодно да употребяват услуга като Zoom, с цел да се свързват между тях. И в случай, че към момента съществуват избрани ограничавания за пътешестване е надалеч е надалеч по-удобно и по-безопасно да се работи с видеоконферентна връзка.

Ще се наложи ли да се примирим със здравните условия и условията за имунизация?

Въпреки че някои хора отхвърлят да бъдат имунизирани по редица аргументи, в бъдеще евентуално ще би трябвало да се примирят условията за имунизация и здравните ограничения. Въпреки че не можем да бъдем принудени да се имунизираме, това не значи, че някои места няма да изискват документ за имунизация, което в някои случаи може да ни остави с вързани ръце.

Международните пътувания към този момент са вероятни и от ден на ден страни може би ще изискват документ за ваксина. Скоро надали ще се изненадваме, в случай че разберем, че не можем да пътуваме до дадена дестинация без да сме имунизирани.

Избягване на самолетни полети

Пандемията сигурно промени метода ни на мислене. Много хора избират опциите за отмора наоколо до дома. Положителната страна е, че вътрешният туризъм ще даде подтик на локалните стопански системи, които пострадаха по време на пандемията.

Избор на по-безлюдни места

Желанието за пътешестване до мощно обитаеми градове се размени с търсене на по-спокойни дестинации. Изборът на по-малко обитаеми места за туризъм, може да значи по-малко условия за носене на маски и съблюдаване на отдалеченост.

Доклад, оповестен от Pacific Asia Travel Association, демонстрира, че взетите защитни ограничения в този момент са доста по-голям фактор за пътуващите, в сравнение с цената на пътуването. Повече от две трети от интервюираните се тормозят от евентуалното разпространяване на вируса и биха избягвали препълнени места, с цел да могат да пазят себе си и другите.

Качество пред количество

Може и да желаеме да пътуваме до колкото се може повече места, само че умората от непрекъснатите условия също оказва фактор в избора на едно място за лятната ни отпуска. Това може да нанесе още един удар върху туристическата промишленост,защото осезаемо по-малко хора ще посещават даденс дестинация. Да седиш в дълъг полет с маска не е по никакъв начин елементарно, нито да се оправиш с другите ограничавания, които са свързани с това и доста хора се изморяват от тези условия.

Вместо да резервират бързо еднодневно пътешестване, хората ще възнамеряват едноседмично пътешестване до едно място.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР