След посещението на президента на Украйна Владимир Зеленски в Бахмут,

...
След посещението на президента на Украйна Владимир Зеленски в Бахмут,
Коментари Харесай

Ситуацията в Бахмут се изостря – Киев изпраща значителни сили и бронирана техника

След визитата на президента на Украйна Владимир Зеленски в Бахмут, преди да отпътува за Съединени американски щати, в града са пристигнали доста войскови елементи на въоръжените сили на Украйна (ВСУ), оповестяват международните издания, като се базират на военни блогъри в региона.

В момента е известно, че украинците може да са изпратили в Бахмут три спомагателни батальона от своите сили с сбор до 2500 души, както и огромно количество бронирани транспортни средства и съоръжение за битка с батареите.

През миналата седмица ВСУ направиха няколко опита за контраатаки, тъй че е допустимо да става дума за опит за подготовка на контранастъпателни дейности за разтрошаване на фронтовата линия.

Според информацията, в Бахмут може да са пристигнали два батальона от полка " Азов ", както и батальон от ВСУ. Освен това фрагментите, направени в Бахмут, демонстрират, че най-малко 20 танка и бойни бронирани машини са били трансферирани в Бахмут.

Градът остава " най-горещата " точка в Украйна, където украинските бранители водят сражения с съветските сили, оповестяват украински медии, като се базират на генералния щаб на украинската войска.

Боевете в региона на Бахмут не престават към този момент няколко месеца. През миналото денонощие украинските сили са отбили 16 противников офанзиви в региона на Луганск и Донецк, някои от тях в регионите на Бахмут и Соледар.

Според ръководителя на администрацията на Луганска област Сергий Гайдай въоръжените сили на Украйна сполучливо организират контранастъпление в посока Сватово и Кременная.

Русия се стреми да усъвършенства тактическата си позиция в Купянск и в Лиманско направление. Тези територии бяха освободени при есенното контранастъпление на украинските сили.

Генералният щаб оповестява, че към този момент са премахнати над 100 000 съветски окупатори, над 3000 танка, съвсем 6000 бойни бронирани машини, над 650 крилати ракети.

Междувременно Киевската градска военна администрация оповестява, че обстановката с енергоснабдяването в столицата остава сложна.

Поради разрушените мрежи и възли множеството консуматори в града не могат да получат електричество в домовете си. Все още има спешни спирания на тока, чиято дълготрайност не може да бъде контролирана.

 

Източник БНР и Блиц.бг

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР