След половин година танталови мъки и половин милиард, профукан за

...
След половин година танталови мъки и половин милиард, профукан за
Коментари Харесай

Един ден на Четворната коалиция |

След половин година танталови страдания и половин милиард, профукан за избори до дупка, страната най-сетне се е сдобила с управническа коалиция. При това четворна. Зад мандатоносителя Политическа партия са се строили – Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия /в оставка/ и Демократична България /в оставка/. За разлика от немската управническа коалиция, наричана от публицистите „ светофар “, нашата носи надалеч по-атрактивното име “ орел, рак, щука и Слави “. В един мъгляв декемврийски ден се открива първото съвещание на новата власт.

Политическа партия: Уважаеми миноритарни съдружни сътрудници! Преди да стартираме битката с корупцията, поради която народът ни вкара в министерските кресла, би трябвало незабавно да отговорим на няколко външнополитически въпроса, по които към този момент имаме две дипломатически ноти. Първият е - чий е Крим?

Българска социалистическа партия /в оставка/: Разбира се, че е съветски.

Демократична България /в оставка/: Разбира се, че е украински.

Има Такъв Народ: Ние сме пас.

Политическа партия: Лошо. Изпадаме в цунг-цванг, нямаме потребен ход. Ако кажем, че е украински, Путин може да ни спре газта измежду зима. И загиваме прави. Ако кажем, че е съветски, ставаме личност нон-грата в Европейски Съюз и ни стопират милиардите по Плана за възобновяване. И отново загиваме.

Политическа партия: Вторият въпрос – чий е Гоце Делчев?

Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия /в оставка/ и Демократична България /в оставка/ единомислещо: Българин!

Политическа партия: Българин, обаче, на 16 декември би трябвало да докладваме на Брюксел и Вашингтон, че смъкваме ембаргото на братята македонци за Европейски Съюз. И тогава ще ни разкатаят нашите медии и опозицията. А, в случай че не свалим ветото, отново ставаме личност нон грата в Европейски Съюз, отново ни стопират парите, и отново загиваме.

Има Такъв Народ: Ако ще се мре, то да е на бойното поле. Предлагаме да обявим война на Турция за интервенция в изборите, както ни осведоми министър Рашков. Боят настана, тупкат сърца ни! Ето ги близо наш,те душмани!

Демократична България /в оставка/: Подкрепяме. Тъкмо да пратим Пеевски и Карадайъ на фронта да забележим на чия страна ще се бият… Тогава ще си отговорим и на третия въпрос – чии са Пеевски и Карадайъ?

Българска социалистическа партия /в оставка/: А, бе, каква война!? Турция разполага с 400 хиляди войска, а ние сме с има-няма 20 хиляди

Политическа партия: Всъщност, няма потребност Ердоган да употребява армията си. Достатъчно е да ни пусне стотина хиляди бежанци през границата. Срещу аскера въпреки всичко можем да погърмим малко, до момента в който против бежанците, както знаете, е неразрешено да се стреля.

Има Такъв Народ: Да…, явно външната политика е забатачена крепко. Да забележим какво става с вътрешната.

Българска социалистическа партия /в оставка/: Правилно. Какво вършим с Белене? Утре Европейски Съюз ще затвори „ Мариците “, като затворим след няколко години и 5 и 6 блок на АЕЦ-а, оставаме без ток. Ще внасяме ток от Турция, която строи голяма АЕЦ с съветски реактори! А ние имаме два чисто нови съветски, за които сме платили милиарди! Незабавно да строим Белене!

Демократична България /в оставка/: Аааа, не! Белене – единствено през натрупа ни. Пак желаете да потекат стотици милиони комисионни от Росатом към енергийната мафия. Енергийна успеваемост би трябвало, а не да харчим неверни милиарди за нови мощности. Никакво Белене! Иначе скапваме обединението.

Има Такъв Народ: Пас.

Политическа партия: Да останем без ток не е красиво. Дилемата е Белене или 7 блок на Козлодуй? Интересно и мис Херо какво мисли…

Българска социалистическа партия /в оставка/: Докато мисли, ние предлагаме да отменим плоския налог. В нашата предизборна стратегия сме записали, че минаваме към по справедливото прогресивно данъчно облагане.

Демократична България /в оставка/: Ааааа, не! Плоския налог не се пипа. Така ще изгоним непознатите вложители. Забравихте ли, че вашият Станишев като министър председател го вкара!

Политическа партия: Плоският налог не се пипа.

Има Такъв Народ: Пас.

Българска социалистическа партия /в оставка/: Ама, къде виждате непознати вложители? Те и при полския налог избягаха. За сведение в целия свят, с изключение на нас, плосък налог от 10% има единствено в Монголия и Туркменистан…

Има Такъв Народ: Че, ние да не сме по-цъфнали от Монголия и Туркменистан…

Българска социалистическа партия /в оставка/: Разберете, в случай че се откажем от Белене и махане на плоския налог, на идващите избори няма да минем 4%. И ще останете с един съдружен сътрудник по-малко. При това състояние ще сме принудени да развалим обединението.

Демократична България /в оставка/: Чуждите вложители бягат, тъй като у нас няма господство на закона и правосъдна промяна. Затова Гешев би трябвало да бъде уволнен!

Политическа партия: Няма потребност нито от Гешев, нито от основен прокурор изобщо. Наложителна е тотална смяна.

Има Такъв Народ: Пас.

Българска социалистическа партия /в оставка/: Съдебната промяна е доста по-сложен развой от кадровия въпрос „ Гешев “. Ролята на личността в историята е марксистки метафизичен въпрос. Какво тук значи някаква си персона, както е написал пролетарският стихотворец?

Демократична България /в оставка/: Значи, значи! Много значи! От Гешев не отстъпваме! Иначе скапваме обединението. Но има и още неща за изчегъртване. В нашата предизборна стратегия, да вземем за пример, сме записали, че е абсолютно нужна лустрация за хора принадлежали към Държавна сигурност и управителните органи на някогашната комунистическа партия. Твърдо държим на този наш ангажимент към безбройните репресирани и антикомунистите. И даже сме приготвили съответните закони.

Политическа партия: Интересна концепция. Трябва да я обмислим.

Има Такъв Народ: Пас.

Българска социалистическа партия /в оставка/: Само през натрупа ни! Но пасаран! Каква лустрация?! Повечето от тези хора към този момент са на оня свят. Това неуместно предложение ние го възприемаме като покана да напуснем обединението.

Има Такъв Народ: Колеги, Вие имате стратегии, а ние имаме историческия Референдум от 2016 година, на който 2,5 млн. българи гласоподаваха партийната дотация да стане 1 лева Настояваме неотложно за това. Иначе обединението ви ще остане тройна. Компромис със дотацията не можем да създадем. Безсрамно е в най-богатата страна Германия държавната дотация за партиите да е половин евро, а в най-бедната България да е 8 лева!?

Политическа партия: Интересна концепция. Трябва да я обмислим.

Демократична България /в оставка/: Категорично сме срещу. Тласкате ни в лапите на олигархията!

Българска социалистическа партия /в оставка/: И ние сме изрично срещу.

Има Такъв Народ: Вие пък за какво сте срещу? Олигарсите са ваши. Гешев не съумя да ги прибере на топло всичките.

БСП/ в оставка/: Сега ще се наскърбяваме на олигарси ли?

Политическа партия: Колеги, предлагаме да успокоим пристрастеностите и да закрием съвещанието. И на следващия ден е ден.

Демократична България /в оставка/: Всеки ден ще е по този начин – до успеха!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР