След пауза от 47 дни българският футбол се завръща с

...
След пауза от 47 дни българският футбол се завръща с
Коментари Харесай

"Лудогорец" и "Славия" дават начало на сезона в България с мач за суперкупата

След пауза от 47 дни българският футбол се завръща с мач за суперкупата, който ще даде и неофициалното начало на сезона. Седемкратният първенец " Лудогорец " и носителят на Купата на България " Славия " ще си оспорват трофея, като се изправят един против различен в Стара Загора.

Срещата ще послужи на двата тима и като последна инспекция преди мачовете от европейските шампионати през идната седмица. На 10 юли " Лудогорец " ще играе против " Крусейдърс " в първия прелиминарен кръг на Шампионската лига, до момента в който тъкмо след седмица " Славия " гостува на финландския " Илвес " (Тампере).

Въпреки че завоюва седем пъти купата на страната " Лудогорец " има единствено две суперкупи (2012 и 2014 г.) във витрината си. Три пъти тимът загуби срещата, която дефинира носителя на трофея, като през 2013 година отстъпи на " Берое " с дузпи, две години по-късно беше надвит с 1:0 от " Черно море ", а през предходната година още веднъж дузпи донесоха суперкупата на " Ботев ". През 2016 година мач за суперкупата нямаше.

Суперкупата пък е единственият трофей, който " Славия " не е печелил. Причината е, че той беше въведен едвам през 1989 година, когато се организира един път, а през 2004 година възобновен.

За дуела в Стара Загора " Лудогорец " няма проблеми с контузени играчи. Дотук първенците привлякоха Димо Бакалов, Антон Недялков и Драгош Григоре. Новият управител Пауло Аутуори може да разчита на всички играчи.


© LAP.bg

" Славия " пък ще бъде без две съществени фигури Ивайло Димитров и Георги Йомов. Първият е водещият изпълнител на тима от предишния сезон, само че още не е почнал подготовка. Йомов, който вкара решителната дузпа против " Левски " във финала за купата, също е с травма. Двамата не попаднаха в групата на треньора Златомир Загорчич.

" При нас триумфът идва, тъй като нямаме огромни звезди. Имаме добър колектив с млади момчета. Напълно допустимо е да се повтори историята от мача за купата – " Левски " беше безспорен любимец, само че загуби. Според мен фаворизирането на тимове е доста неверно и на международното състезание това се удостоверява ", сподели капитанът на " Славия " Георги Петков.

Двубоят сред " Лудогорец " и " Славия " е през днешния ден от 20.30 ч. и ще бъде прдаван по " Диема Спорт " 2.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР