След пандемията бизнес лидерите разшириха своите предложения за грижа за

...
След пандемията бизнес лидерите разшириха своите предложения за грижа за
Коментари Харесай

Три стратегии за справяне със стреса на работното място

След пандемията бизнес водачите разшириха своите оферти за грижа за психологично здраве, с цел да накарат екипите си да се усещат по-комфортно и способно. Все отново в доста случаи чиновниците не се възползват от тях. Вместо това от ден на ден стават хората, които избират непринудено да изоставен компанията, с цел да рискуват някъде другаде, което води до невиждани равнища на неангажираност и текучество.

Според ново изследване на Lighthouse Research & Advisory и LifeSpeak, има забележителна разлика сред работодатели и чиновници във връзка с възприеманата стойност на съществуващата поддръжка за психологично здраве на работното място. И данните демонстрират ясна връзка сред това противоречие и провокациите при набирането и задържането, пред които са изправени множеството компании сега.

Отчетната карта за психологичното здраве на работодателя за 2021 година изследва повече от 1000 огромни работодатели и повече от 1000 чиновници във всички промишлености в Съединените щати. Като част от тези изследвания, всяка кохорта беше помолена да оцени поддръжката за психологично здраве на работното си място в тяхната компания по канара от 1 до 10. Резултатите разкриват обилни разлики сред работодатели и чиновници, когато става въпрос за тяхното разбиране на предоставяната от компанията поддръжка за психологично здраве. Това беше ясно демонстрирано в някои от най-важните точки от данни на изследването. 4.4  е междинната оценка, която чиновниците дават на организацията си, когато са помолени да оценят поддръжката за психологично здраве, която получават. А 7.6 е междинната оценка, която работодателите дават, когато са помолени да оценят поддръжката за психологично здраве, която дават.

" През 10-те години, в които върша изследване на целите на работодателите, това е първият път, когато виждам тази огромна разлика сред действителността, която служащите и работодателите възприемат ", сподели Бен Юбанкс, основен откривател в Lighthouse Research & Консултант и главен създател на проучването.

Въпреки че получават извънредно ниска оценка от работната мощ и дават относително скромна оценка за себе си - " F " и " C ", употребявайки университетски скали за оценяване - проучването демонстрира, че работодателите поставят старания да се оправят с провокациите на психологичното здраве. Сред интервюираните работодатели 58% са споделили, че са създали обилни позитивни промени в поддръжката си за психологично здраве и благоденствие през последните 18 месеца.

Юбанкс казва, че разглеждането на тези точки от данни в тяхната целокупност демонстрира, че " работодателите се пробват да внедрят решения за поддръжка на потребностите от психологично здраве на работната мощ, само че действителността е, че тези старания не се виждат, усещат и одобряват от доста от служащите, които са предопределени да поддържат ".

Нещо повече, близо половината от интервюираната работна мощ показаха, че съществуването на подобаваща стратегия за психологично здраве ще ги накара да останат на настоящата си работа и да предлагат такава на другар.

По-важно от всеки път е бизнес водачите да се преценяват със своите чиновници по отношение на това какви изгоди за психологичното здраве желаят най-вече. При проучване на най-хубавите способи за поддръжка на психологичното здраве се установява консенсус по три тактики:

1. Достъп до квалифицирани експерти 

Въпреки че са част от длъжностната им характерност, множеството ръководители на човешки запаси, образование и компенсации не са сертифицирани експерти по психологично здраве. Според служащите, критичен съставен елемент на възприеманата поддръжка е даването на специалисти разполагаем за обучение, насоки и препоръки по тематиките, които ги интересуват.

2. Лидерите намерено поддържат диалозите за психологично здраве 

Насърчаването на мощна просвета на поддръжка за психологичното здраве стартира от върха. Най-успешните бизнес водачи демонстрират неприкритост, почтеност и достоверност и полемиката към психологичното здраве не би трябвало да бъде изключение.

3. Осигуряване на уместно образование и образование 

Обучението и образованието за психологично здраве би трябвало да се състоят от висококачествено, деликатно подбрано и уместно наличие, което разрешава на чиновниците да получават поддръжка по еластичен метод. Това може да варира в разнообразни тематики, като ръководство на напрежението, резистентност, тревога и меланхолия.

Служителите се нуждаят от просвета на приемане и поддръжка във връзка с психологичното здраве. Съществува огромна разлика сред предлагането на изгоди за психологичното здраве и основаването на работно място, което дава на чиновниците поддръжката за психологично здраве, която най-вече ценят. Бизнес водачите би трябвало да одобряват психологичното здраве като учредителен приоритет и да дават отговор на упованията на чиновниците, с цел да окажат значимо влияние върху културата на работното място и бизнес резултатите.  

Източник: Марсел Швантес, създател и шеф човешки запаси на Lidership from the core, за Inc.com

Превод и редакция: Нели Тодорова / Mениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР