След месеци слухове и седмици в тийзъри, BMW най-после представи

...
След месеци слухове и седмици в тийзъри, BMW най-после представи
Коментари Харесай

BMW представи M4 за истински фенове

След месеци клюки и седмици в тийзъри, BMW най-сетне показа извънредната и най-бърза версия на М4 – CSL. Това е третият CSL модел юридически в миналото от „ баварците “ и като подобен ще бъде създаден в 1000 екземпляра в международен мащаб. Двувратото купе е най-бързият сериен модел на марката към Нюрбургринг с време от 7:20.2 за обиколка.
`BMW

Визуално можем да разпознаваем специфичния модел по усъвършенстваната аеродинамика. Предната решетка е с по-големи отвори, които разрешават навлизането на по-голям приток на въздух. От BMW допълват, че новото М4 разполага с два кръга на изстудяване, особено направени за шофиране на писта и обикновено шофиране. Допълнителни карбонови детайли в предната част и задната ризница обезпечават по-добра аеродинамика, дружно с нов заден похлупак с интегриран в него спойлер.
`BMW

Под капака на M4 CSL работи 3.0-литров бензинов мотор, прочут ни от общоприетия модел, само че с увеличена мощ от 543 конски сили и оптимален въртящ миг от 649 нютон метра. Те са налични сред 2750 и 5950 оборота и се предават само към задните гуми. Осемстепенната трансмисия е усъвършенствана за модела и предлага напълно машинален режим без автоматизирана промяна на предавките.
`BMW

Увеличената мощ, обаче, не е най-главното нещо към новия CSL. Тук всичко е концентрирано към намаляването на тежестта. Новият модел тежи тъкмо 1605 кг като това е реализирано с премахването на задните седалки, слагането на по-лека звукоизолация, заменянето на някои материали с карбонови такива. Премахната е автоматизираната климатична система, а предните седалки са сменени с карбонови такива. Ултралекият материал е употребен и за предния и задния похлупак, както и тавана, което намалява доста и центъра на тежестта.
`BMW

Окачването е ново, по-твърдо и с намалена височина, а общоприетоо моделът идва с керамични спирачки с величина от 15.7 цола начело и 15 цола откъм гърба. Джантите са в размер от 21 цола начело и 22 цола откъм гърба, обути в гуми Michelin Pilot Sport Cup 2R.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР