След лъвчетата Терез и Масуд, още един млад лъв от

...
След лъвчетата Терез и Масуд, още един млад лъв от
Коментари Харесай

Братът на двете лъвчета Асен също замина за Холандия

След лъвчетата Терез и Масуд, още един млад лъв от Разград отпътува за Холандия, заяви БиТиВи.

Веднъж избавен от зоопарка в Разград, този уикенд той отпътува за център за огромни котки " Фелида, където – след трагични обрати, отсрочване на пътуването и митинги - към този момент са другите две лъвчета. Екипът на интернационалната фондация " Четири лапи ", която пое грижите за всички лъвове от Разград, чака довечера Асен да е в Холандия и най-вероятно във вторник сутринта да дойде в новия си дом.

Преди четири месеца Асен – брат на двете избавени лъвчета, беше открит в доста тежко здравословно положение в незаконния зоокът и беше превозен за прегледи от експерти и лекуване в столичната зоологическа градина от екипа на " Четири лапи ".

В края на ноември предходната година 3-годишният Асен дойде в тежко положение в София, откакто месеци наред е живял в доста неприятни условия. Тогава профилираният екип на " Четири лапи ", откри, че той е обезводнен, изнемощял и с дистрофия на мускулите поради неналичието на придвижване.

 Братът на двете лъвчета Асен също отпътува за Холандия
© фондация

" Той беше на прага на гибелта. Ние го открихме в доста тежко положение, " споделя Явор Гечев от " Четири лапи " пред БиТиВи. Животното е било затворено в тясно вътрешно помещение без положително разчистване, без задоволително храна. " Де факто го бяха оставили да почине в това помещение. Успяхме да го измъкнем в последния миг ".

 Братът на двете лъвчета Асен също отпътува за Холандия
© фондация

По думите на Гечев фондацията открива Асен напълно инцидентно, става известно, че даже в регионалната дирекция по сигурност на храните не са знаели, че този лъв живее в зоопарка, при тези условия. От ОДБХ се свързали с " Четири лапи " и са помолили за помощ.

Няколко месеца Асен живя в Столичния зоопарк, до момента в който положението му се усъвършенства. Освен забележимата смяна в тежестта с помощта на лекуването, има смяна и в държанието му – доста по-спокоен е и е доста по-стабилен като походка. До края на живота си Асен ще бъде на медикаменти, под непрекъснато наблюдаване и грижи.

Родителите на Асен, Терез и Масуд: Рая и Хектор, също са в зоопарка в София, където на този стадий се поставят най-хубавите грижи. За тях също ще се търси дом.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР