След консултациите при президента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обяви,

...
След консултациите при президента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обяви,
Коментари Харесай

Карадайъ даде шах на Киро и Асен: Можем да осиурим мнозинство за мандат на ГЕРБ

След консултациите при президента водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ разгласи, че с Радев са имали угрижен диалог за бъдещето на страната. „ Според нас липсва разговорът на политическия терен към момента. Има едни диалози, които не са стигнали до равнището на разговор “,  посочи Карадайъ.
От Движение за права и свободи приканиха за разсъдък и разговор с останалите политически сили, които да доведат до оформянето на устойчиво държавно управление. Лидерът на Движение за права и свободи посочи, че е допустимо това да стане още в границите на първия мандат под формата на съдружно държавно управление.
Той упрекна ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, че си трансферират виновността за възможни следващи предварителни избори.
„ Това, което показват първите две политически сили е едно съревнование по какъв начин някой от тях не е отговорен за следващите възможни предварителни избори, само че не и изпитание да се излиза от политическата обстановка. Хем договарят, хем се пробват да трансферират един на различен, кой е отговорен за следващите нови ненужни парламентарни избори “, безапелационен е той.
„ С това, което следим последните 20 дни – те тикат страната към следващите ненужни предварителни избори. Това може да се избегне посредством разговор, разсъдък и компромис “, акцентира Карадайъ.
„ Дойдоха едни младежи, които желаеха да сменят модела, само че те вършат същото като предходния модел. Новите политически играчи схващат промяната на модела като „ стани да седна “, тъй като са копи – пейст на същия модел, който желаят да смъкват “, означи водачът на Движение за права и свободи и прикани да се тръгне с отговорност към проблемите на хората.
Според него сме стигнали до такава степен, че персонално или партийно его да бъде сложено над публичния интерес.
„ Нека да прикани за разсъдъка, дано да прикани за отговорност и посредством разговор да тръгнем и да дадем своите старания да оформим едно отговорно болшинство в Народното събрание. Трябва да надскочим егото си и да поемем отговорност към първия мандат “, сподели още Карадайъ.
Той предизвести, че „ в случай че се стигне до обстановката да вървим на следващите, шести ненужни избори, структурата на Народното събрание ще е сходна “.
По-късно в днешния ден Радев ще посрещне на „ Дондуков “ 2 Българска социалистическа партия и „ ИТН “.
След като бъдат извършени съвещания с всички парламентарно показани партии президентът ще връчи и първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на ГЕРБ-СДС.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР