След като вчера Комисията по здравеопазване одобри правилата за избор

...
След като вчера Комисията по здравеопазване одобри правилата за избор
Коментари Харесай

Окончателно: НС одобри правилата за избор на подуправител на НЗОК

След като през вчерашния ден Комисията по опазване на здравето утвърди разпоредбите за избор на подуправител на НЗОК от Народното събрание, през днешния ден по неотложност те бяха признати и в пленарна зала. Причината за това е, че съгласно периодите, заложени в закона, новият подуправител на публичния здравен фонд би трябвало да бъде определен преди края на този месец.

Както и през вчерашния ден по време на съвещанието на Здравната комисия, в пленарната зала се изрекоха Маргарита Генчева от „ Възраждане “ и проф. Андрей Чорбанов от „ ИТН “, които обявиха, че няма да поддържат приемането на разпоредбите, тъй като не утвърждават концепцията изборът на подуправител да се прави от Народното събрание. Включи се и Георги Георгиев от „ Възраждане “, който напомни събитията, при които в предходното Народно заседание след освобождението на шефа на Касата се наложи незабавна смяна в закона, с цел да може системата да продължи да работи, а след избора на нов шеф бяха изменени и разпоредбите за избора на подуправител.

Очаквано, причините на изказалите се не бяха взети под внимание и разпоредбите за избор на подуправител на НЗОК бяха признати със 131 гласа „ за “ и 52 „ срещу ".
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР