След като в средата на септември в Национална футболна база

...
След като в средата на септември в Национална футболна база
Коментари Харесай

Тренировъчните лагери на проектонационалните отбори стартираха и в Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново

След като в средата на септември в Национална футболна база „ Бояна “ бе даден старт на огромната стратегия на БФС за развиване на гении, през последните дни се организираха и първите подготвителни лагери на проектонационалните тимове, формирани от гении, родени през 2009 година, и в останалите четири футболни центъра – в Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново.

Само през този сезон планът ще обхване над 250 футболисти до 14-годишна възраст от цялата страна, а задачата е гениите ни да се готвят по единна методика за създаване на конкурентно потомство, което да показва България на интернационалната сцена.

До юни 2023 година във всеки от 5-те града ще се проведат по 8 тридневни лагера, по време на които младите футболисти ще минават теоретични и на практика занимания под управлението на изтъкнати треньори и методисти от системата на ДЮШ. Целият развой е проведен и финансиран от бюджета на Българския футболен съюз.

Допълнително ще се проведат и два шампионата сред зоните през декември 2022 година и юни 2023 година в Национална футболна база „ Бояна “, които ще дадат опция за спомагателна оценка и асортимент на най-хубавите играчи в тази възрастова категория.

Програмата е основна част от една от главните цели, заложени в 4-годишната Стратегия на Българския футболен съюз (2022-2026) в раздел „ Път на гения и национални тимове “.

Моменти от първия лагер на проектонационалните тимове в Пловдив можете да видите.
















































--> -->
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР