След като в навечерието на изборите крайните националисти упражниха физическо

...
След като в навечерието на изборите крайните националисти упражниха физическо
Коментари Харесай

Местан към ВМРО: Махнете националистическите си лапи от детската градина в Момчилград!

След като в навечерието на изборите крайните националисти упражниха физическо принуждение върху възрастни хора, през днешния ден в Декларация на Вътрешна македонска революционна организация посегнаха и на невръстни деца в Момчилградската детска градина "Щастливо детство ". Това се споделя в позиция на ръководителя на ДОСТ Лютви Местан.

Невинните деца и педагогическият личен състав на детската градина са упрекнати от крайните националисти поради естественото им право да изявяват самобитната си просвета – част от идентичността им. Това е естественият свят на детето и ничие националистическо посягане няма място там, показва Местан.

Декларацията на Вътрешна македонска революционна организация е откровена и груба политическа интервенция в културната стратегия като част от възпитателния развой на детската градина "Щастливо детство " в Момчилград. В тази детска градина децата са с друга етническа и религиозна принадлежност. Да се дефинира като "грозно усещане " едно музикално и танцово осъществяване на майчин език, е афектиран език на омразата и откровена асимилаторска експанзия. Декларацията на Вътрешна македонска революционна организация също така издава нормативна неначетеност и политическа предумишленост, декларира ръководителят на ДОСТ.

Ръководството на детската градина и педагогическият личен състав не могат да бъдат упреквани в нарушение на Закона за предучилищното и учебното обучение, тъй като там в Раздел III – Цели на предучилищното и учебното обучение, член 5, алинея 1, т. 8 и т. 9 надлежно е записано "формиране на приемливост и почитание към етническата, националната, културната, езиковата и религиозната еднаквост на всеки жител " и "формиране на приемливост и почитание към правата на децата, учениците и хората с увреждания ". Долу ръцете от неприкосновения детски свят в "Щастливо детство " в Момчилград, приключва позицията на Лютви Местан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР