След като точката за намаляване на партийните субсидии на 1

...
След като точката за намаляване на партийните субсидии на 1
Коментари Харесай

ДПС призова Борисов да си реши коалиционните проблеми

След като точката за понижаване на партийните дотации на 1 лев за глас и смяна на модела на финансиране отпадна от дневния ред на Народното събрание, четирима депутати от групата на Движение за права и свободи изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов. В него те показват недоволството си от обстоятелството, че концепциите им за промени в Закона за държавния бюджет за 2019 година не са били подложени на разискване и гласоподаване.

Под писмото стоят са се подписали водачът на Движение за права и свободи и ръководител на парламентарната група Мустафа Карадайъ, както и на народните представители Делян Пеевски, Йордан Цонев и Халил Летифов. Те са вносители на предложенията за безвъзмездни детски градини, ремонт и градеж на нови, както и диференцирана Данък добавена стойност ставка за книгите и учебниците. Законодателната им самодейност обаче остана без разглеждане с аргумента, че излиза отвън обсега на признатия на първо четене закон, в който бе залегнало само намаляването на партийните дотации от 11 на 1 лев.

"В писмото си споделяме, че ние отхвърляме да повярваме, че във импортиран персонално от министър-председателя Закон за изменение на Закона за бюджета, грижата за българските деца може да бъде отвън него. Призоваваме го да реши съдружните си проблеми по този начин, че да не бъдат в ущърб на българските деца, науката, културата и образованието “, настоя Йордан Цонев в коридорите на Народното събрание.

"Мъничкият съдружен сътрудник е изискал това отсрочване с аргумента, че това било в тяхната стратегия и не можело Движение за права и свободи да прави такива оферти. Днес в изказване от трибуната споделих, че политическите хрумвания нямат патент, а са притежание на цялата общност. Второ – не е добре институция като българския парламент, която е с толкоз невисок рейтинг, да прави процедурни хватки в ущърб на обществото “, добави Цонев по връзки на отсрочените промени.

Той разкритикува водача на НФСБ Валери Симеонов поради изказванието му, изказано в телевизионно изявление, че парламентарните съвещания сред ГЕРБ и Движение за права и свободи подменят вота на гласоподавателите. "Да напомня на мъничкия съдружен сътрудник, че вотът на гласоподавателите от последните европейски избори демонстрира друго. Показва тяхното смаляване и изчезва “, уточни заместник-председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР