След като тази година на Евровизия ни представи имитация на

...
След като тази година на Евровизия ни представи имитация на
Коментари Харесай

Вокалист на Ричи Блекмор ни представя на "Евровизия"

След като тази година на " Евровизия " ни показа реплика на Били Ейлиш от другояче прелестната и надарена Виктория Георгиева, този път ще се явим с подражаване на нещо друго. Вероятно - на триумфа на италианските рокаджии " Манескин ", които завоюваха надпреварата през май с огромна преднина. 

Тази седмица бе оповестено, че българската ария на " Евровизия " 2022 ще бъде дело на Intelligent Music Project - " супергрупата ", в която предприемачът и човеколюбец доктор Милен Врабевски се изявява като музикант. Певец в парчето ще бъде Рони Ромеро - определен от именития някогашен китарист на " Дийп Пърпъл " Ричи Блекмор за (пореден) вокалист на " Рейнбоу " през 2015 година Освен това през 2020-а, когато работи върху албума на Врабевски, Ромеро взе участие и в записите на Майкъл Шенкер груп. 

Песента, с която Intelligent Music Project ще се показа на състезанието в Торино, Италия през май следващата година, е изпята на британски език и се назовава Intention. Автор на музиката и текста, както и продуцент, е доктор Милен Врабевски, а с изключение на Ромеро на сцената ще застанат Стоян Янкулов-Стунджи (половинката от едно от най-успешните представяния на България на " Евровизия " - през 2007 година с " Вода " ), Бисер Иванов, Славин Славчев, Иво Стефанов и Димитър Сираков.

В началото на декември песента ще бъде показана в ефира на Българска национална телевизия 1, след което групата планува турне, в което ще я извършва онлайн. 

„ С оглед утвърждаващата се наклонност за завръщане на рок музиката на европейската сцена, с нашите сътрудници от Българска национална телевизия имаме вяра, че този интернационален, само че в основата си изцяло български план, работещ напълно за името на България по света, ще показа повече от сполучливо страната ни на идното издание на Евровизия. Вече над 10 години с екипа ми работим на най-високо международно равнище – самият факт, че рок величия от подобен сан са били част от Intelligent Music Project и са припознали себе си в музиката ни, приказва за безкомпромисния професионализъм, който постоянно сме влагали и ще вложим и в този момент в учатието ни в състезанието ", хвали се д-р Врабевски.

Ромеро е чилиец и е част от Intelligent Music Project от 3 години. Продуцентската къща с това име е учредена от меломана Врабевски през 2010 година, като в шестте издадени от нея албума са взели участие и други интернационално известни музиканти като Саймън Филипс от " Тото ", покойният Джон Лоутън от " Юрая Хийп ", Джон Пейн от " Ейжа ", Карл Сентанс от " Назарет " и други Д-р Милен Врабевски е най-известен у нас като основател на фондация " Българска памет ", а от февруари тази година е и ръководител на Обществения съвет на БНР. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР