След като проведе масово изследване на населението с бързи антигенни

...
След като проведе масово изследване на населението с бързи антигенни
Коментари Харесай

Словакия затваря църквите и ски пистите заради пандемията

След като организира всеобщо проучване на популацията с бързи антигенни проби за ковид, Словакия вкара оптимално строги обществени ограничавания, с цел да спре разпространяването на болестта. Мерките ще бъдат в действие най-малко до 24 януари.

В страната затварят църквите, а ски пистите стопират да работят. От през днешния ден хотелите не могат да одобряват нови посетители. Властите не разрешиха на жителите на страната да си гостуват. Ограничението се отнася даже за членове на едно и също семейство, които не живеят дружно. Премиерът Игор Матович назова възбраната " най-принципната, защото жителите, когато посещават другари и семейство, не съблюдават актуалните ограничения, което сега наподобява най-сериозният проблем ".

В Словакия пораства броят на смъртните случаи измежду инфектираните с COVID-19 и дневният % на нови инфекции се усилва, предава БГНЕС. Съществува заплаха лечебните заведения скоро да не могат да обезпечават хоспитализация на пациенти с тежки форми на болестта, породени от вируса.

Магазините, които не продават артикули от първа нужда, както и бизнесите, които дават потребителски услуги на популацията, са затворени от 19 декември. Въведена е възбрана за овакантяване на жилищните здания без незабавна потребност. Гражданите имат право да посещават единствено лекари, да напущат домовете си, с цел да купуват медикаменти и храна, и да пътуват до работа - единствено тези, които не могат да бъдат трансферирани в отдалечен режим.

Извънредното състояние в Словакия, което действаше по време на първата вълна от пандемията, беше възобновено на 1 октомври. То трябваше да завърши на 30 декември, само че управляващите го удължиха с още 40 дни.

Носенето на маски в страната е наложително на всички места. Нарушителите на санитарните и противоепидемичните ограничения се глобяват с санкции до €20 000.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР