След като прокуратурата започна проверка срещу шефа на антикорупционната комисия

...
След като прокуратурата започна проверка срещу шефа на антикорупционната комисия
Коментари Харесай

Цацаров връща жеста на Гешев - започва проверка срещу него

След като прокуратурата стартира инспекция против шефа на антикорупционната комисия в оставка Сотир Цацаров по негова молба, в този момент и КПКОНПИ подхвана основния прокурор Иван Гешев. Комисията, ръководена към момента от Цацаров, се е сезирала по изявления в медии, които цитират правосъдния министър Надежда Йорданова, че при нея са постъпили голям брой сигнали за нарушавания на Гешев. 

" КПКОНПИ е подхванала дейности по определяне наличието на тези сигнали, с оглед осъществяване на инспекция на твърденията на министър Йорданова, съгласно пълномощията на комисията ", се споделя в известието й. Хората на Цацаров прибавят, че от министерството са " изискани заверени копия от подадените сигнали и друга относима информация ". " Сега " чака коментар от Министерство на правосъдието по тематиката.

Не е известно за какво до момента КПКОНПИ не се самосезира, защото и служебният правосъден министър Иван Демерджиев говореше, че в министерството постъпват сигнали против Гешев, които непрестанно набъбват. И преди този момент нееднократно е имало изявления, в които се сочат нарушавания на основния прокурор. По тематиката Бойко Рашков, още като длъжностен министър даже сезира прокуратурата, само че тя отхвърли да образува следствие против Гешев.

С инспекцията против Гешев Цацаров на процедура му връща жеста. След като Цацаров подаде оставка и остана без допуск до класифицирана информация, той изиска прокуратурата да го ревизира и да отговори има ли данни да е направил закононарушение. и изиска информация от ДАНС дали на Цацаров е правена следваща инспекция за надеждност, откакто един път е бил тестван и е получил право на достъп до класифицирана информация. Ако ДАНС е правила такава следваща инспекция, тя би трябвало да отговори на прокуратурата по кое време и по какъв мотив е станало това. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР