След като остава по-малко от седмица до президентските и парламентарните

...
След като остава по-малко от седмица до президентските и парламентарните
Коментари Харесай

Ердоган: Най-малко 1,7 милиона души присъстваха на масовия митинг в Истанбул

След като остава по-малко от седмица до президентските и парламентарните избори в Турция, президентът на страната организира всеобщ протест в Истанбул в неделя, на който участваха минимум 1,7 милиона души.

Реджеп Тайип Ердоган приветства голямата навалица от хора на митинга в Истанбул и напомни достиженията на неговото държавно управление през последните 21 години.

Турският водач сподели, че неговото държавно управление е утроило националния приход през последните 21 години. „ За 21 години осигурихме работа и храна на 21 милиона души, добавени към нашето население. Построихме 10,5 милиона нови къщи за 21 години и осигурихме дом на фамилиите. “

Той разкритикува турската съпротива поради враждебната им реторика по отношение на домашните дронове и бойните дронове и даде обещание да усъвършенства в допълнение отбранителната промишленост на страната.

Що се отнася до енергетиката, Ердоган напомни запасите от природен газ и нефт на стойност милиарди долари, открити в Черно море и южния регион Габар на Турция, които бяха предоставени разполагаем на турската нация.

Ердоган също сподели, че неговото държавно управление извършва „ Проекта за огромния тунел в Истанбул “, който съгласно него „ ще бъде третата тръба, която ще минава през дъното на Мраморно море “.

„ Ние приготвяме Истанбул за века на Турция и Истанбул ще бъде локомотивът за възхода на века на Турция “, добави той.

Изборите в Турция ще се проведат на 14 май. В бюлетината за президент гласоподавателите ще избират сред президента Реджеп Тайип Ердоган, който се бори за преизбиране, водещия опозиционен претендент Кемал Кълъчдароглу, Мухарем Индже и Синан Оган.

Междувременно 24 политически партии и 151 самостоятелни претенденти се борят за места в 600-членния турски парламент.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР