След като няколко депутата напуснаха парламентарната група на „Има такъв

...
След като няколко депутата напуснаха парламентарната група на „Има такъв
Коментари Харесай

Гергана Пепиева разкри пред ФАКТИ защо се разпадна областната структура на ИТН във Враца

След като няколко депутата напуснаха парламентарната група на „ ИТН “, недоволни хора от структурите из страната също се отдръпват. Какви процеси текат по места. Говорим с Гергана Пепиева, която е към този момент някогашен Общински координатор на структурата във Враца. Ето какво показа тя пред ФАКТИ.

- Г-жо Пепиева, какви процеси текат в регионалната конструкция на „ ИТН “ във Враца?
-90% от общинските координатори взехме решение да напуснем партията. Причините са всичко това, което се случи в последните 1-2седмици.

- Основните претекстове са…
- Поведението на управлението на партията по отношение на политиките, които трябваше да води. Говоря за тези политики, които бяха обещани по време на предизборните акции.

- Къде остана концепцията за мажоритарната система и въпросите, които бяха заложени в референдума…
- Точно по тази причина приказваме. Голяма част от гласоподавателите, които гласоподаваха за Има Такъв Народ и се причислиха към партията, я поддържаха затова – въпросите за референдума. Знаете, че имаше и въпроси, които отпаднаха. Дори и поради тях хората поддържаха Има Такъв Народ. Хората поддържаха Има Такъв Народ поради смяната, сериозната смяна, която желаеха.

- А какво се случи…
- Виждаме, че управлението на ИНТ няма предпочитание нещата да бъдат изменени. Даже напротив…Имам чувството, че моделът, против който се борим, ще се затвърди още повече.

- Каква беше връзката ви с управлението на партията. С кого главно си говорихте?
- Като област Враца ние сме10 общини, от които 9 напуснаха партията. Към момента има трима индивида, които са останали, тъй като го обявиха. Останалите по-скоро не. Вижте, още от предходната година имаше хора, които се отцепваха от Има Такъв Народ, само че без да го декларират обществено. Фактът, че не се интересуваха показваше отношението им, че не споделят към този момент нашите хрумвания. Пращахме предложения за общи събрания, а с времето хората намаляваха. Особено след третите избори през ноември предходната година.

- След тези избори Има Такъв Народ стана част от ръководството?
- Да, само че хората видяха нежеланието на Има Такъв Народ да се бори с модела. Ако това не бе ясно след вторите избори на множеството хора, то стана доста ясно след третите избори.

- Как се оформяха депутатските листи…
- Правеше се общо заседание на локалната конструкция на всяка община и тя даваше своите оферти. Чрез нашия координатор Георги Георгиев те бяха излъчени на управлението и в деня, в който се внасяше листата, ние действително разбирахме каква е подредбата и наличието.

-Колко пъти някой от управлението на партият е идвал на място, с цел да се интересува какво се случва?
- За предходната година три пъти имаше срещи, само че за тази година нито един път. За предходната година и трите срещи бяха преди изборите. С господин Георгиев сме държали непрекъсната връзка. И знаете ли… Нашата организация взе такова решение да напусне „ ИТН “, тъй като ние имахме непрекъсната връзка с нашия регионален координатор. Той ни споделяше какво се случва в действителност, какво се приказва в парламентарната група. Ние имахме информацията и в този момент направихме своя осведомен избор. Смятам, че в други области не е текла такава връзка и по тази причина хората са към момента в Има Такъв Народ. Представят им се нещата от по-различен ъгъл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР