След като може един Атанас Атанасов, който няма абсолютно нищо

...
След като може един Атанас Атанасов, който няма абсолютно нищо
Коментари Харесай

Христо Мутафчиев: След Атанас Атанасов като културен министър, защо Ченчев да не е шеф на комисията в НС?

След като може един Атанас Атанасов, който няма безусловно нищо общо с културата, да бъде назначен за министър на културата, какъв е казуса Иван Ченчев да бъде назначен за ръководител на парламентарната Комисия по просвета и медии?

Това разяснява пред БГНЕС ръководителят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев във връзка вчерашното избиране на депутата от Българска социалистическа партия Ченчев за ръководител на отрасловата комисия по просвета и медии в Народно събрание.

„ Нека не забравяме, че комисията в действителност е Комисия по просвета и медии, а Ченчев е някогашен състезателен публицист. И откакто е определен за нейн ръководител, значи има някаква съответна експертиза. За мен е значимо хората, които заемат министерския пост и този на отрасловата комисия в Народно събрание, да са диалогични. Да може да се комуникира обикновено с тях. Ако са такива, аз нямам никакъв проблем “, съобщи Мутафчиев.

Още при започване на идната седмица ръководителят на Съюза на артистите ще желае среща с Ченчев, с цел да показа проблемите освен на гилдията, само че и на целия бранш, и с цел да чуе предложенията на Ченчев за развиване на културата и медиите у нас.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР