След като министър-председателят Бойко Борисов инспектира от въздуха трасето на

...
След като министър-председателят Бойко Борисов инспектира от въздуха трасето на
Коментари Харесай

Бойко Борисов очаква АМ „Хемус“ да е готова до 2024 г.

След като министър-председателят Бойко Борисов инспектира от въздуха трасето на „ Балкански поток “ в региона на компресорна станция „ Расово “, той се насочи към Търговище, където ревизира и строителството на Автомагистрала „ Хемус “ в сектора сред Ловеч и Плевен.
Борисов инспектира от въздуха строителството на компресорна станция „ Расово “ Целта на станцията е да усили потенциала на „ Балкански поток “
Традиционно, Борисов беше зад кормилото на джипа си и в компанията на зам.-министъра на районното развиване Николай Нанков, който разясняваше каква работа е свършена по трасето, а точно, че премахването на хумусния слой почва върви сполучливо.



Зам.-министърът уточни, че най-сложен е близо 19-километровият сектор при Угърчин. „ За него Министерският съвет предходната седмица взе решение за разпределяне на 668 747 лева за отчуждителни процедури “, подчертава Нанков.

Премиерът съобщи, че проектите са аутобанът да е подготвен до 2024 година „ Видя ли багерите, знам, че ще стане “, съобщи министър председателят Борисов при огледа.
Разследват случая, при който двама служащи починаха на автомагистрала „ Хемус “ Строително-техническа експертиза ще откри аргументите за сриването на бетонната колона
След трагичния случай на строителната площадка на „ Хемус “ през предишния месец, когато двама служащи изгубиха живота си, Нанков означи, че в този момент всяка заран чиновниците минават през инструктаж за сигурност на труда.

„ Ако е било елементарно, да са го създали до момента. Но те стоят на жълтите павета, а след това ще минават за минути и няма да знаят какъв непосилен труд е положен “, уточни Борисов, визирайки опозицията от Българска социалистическа партия.
Четвърта година продължава ремонтът на тунелите в прохода " Витиня " Очаква се тръбата да бъде пусната през втората половина на 2020 година, съобщи инж. Евгени Генчев
Премиерът посочи, че построяването на „ Хемус “ е водещ приоритет на държавното управление, тъй като ще обезпечи развиване на Северна България по метода, по който „ Тракия “ подкрепя икономическата интензивност на южната част на страната ни.

Очаква се другото лято да е приключено строителството в региона на Търговище и Шумен – сред пътните възли „ Белокопитово “ и „ Буховци “.

Другото трасе, инспектирано от премиера Борисов през днешния ден сред Плевен и Ловеч, ще е с дължина близо 52 км от пътен възел „ Боаза “ до пътен възел „ Плевен “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР