След като Microsoft обяви, че ще похарчи десетки милиарди долари

...
След като Microsoft обяви, че ще похарчи десетки милиарди долари
Коментари Харесай

Шефът на Световната банка разкритикува сделка на Microsoft

След като Microsoft разгласи, че ще похарчи десетки милиарди долари за, президентът на Световната банка Дейвид Малпас разкритикува договорката с паралел сред нея и сумите, от които бедните страни имат потребност.

„ Тази заран бях изумен от инвестицията на Microsoft – 75 милиарда $ в компания за видеоигри, в съпоставяне със единствено 24 милиарда $, които са дадени за три години в помощ на най-бедните страни ", сподели Малпас, представен от БГНЕС. 24-те милиарда дарения са направени общо от 48 богати страни.

" Трябва да се чудите, това ли е най-хубавото систематизиране на капитал? ", разяснява той договорката на Microsoft.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Американската корпорация Microsoft става притежател на една...

Припомняме, във вторник Microsoft разгласи покупката на американския гейминг колос Activision Blizzard, компанията, основала шлагери като " Call of Duty ".

Малпас прикани най-богатите народи в Групата на 20-те да обезпечат повече средства за най-слабо развитите страни в света, които дават отговор на изискванията за безлихвени заеми.

Инициативата за прекъсване на обслужването на дълга на Г-20 от бедните страни изтече в края на 2021 година Само през тази година тези страни би трябвало да платят 35 милиарда $ за обслужване на задълженията им.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР