След като изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания (ДКК) Ясен

...
След като изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания (ДКК) Ясен
Коментари Харесай

Кирил Петков уволни шефа на ДКК и отне достъпа му до сградата

След като изпълнителният шеф на Държавната консолидационна компания (ДКК) Ясен Спасов не пожела да подаде оставка, министърът на стопанската система Кирил Петков е издал протоколи за неговото освобождение и е лишил достъпа му до постройката на ДКК. Това оповестиха от държавната компания, която от четвъртък към този момент изпраща.

В него е посочено, че освобождението на Ясен Спасов може да бъде годно след датата на вписването му в Търговския указател, като се чака той да апелира решението на Кирил Петков в съда.

След уволнението на Ясен Спасов, директорският ръб на ДКК е взел решение в петък, че ще освободи четиримата членове от Съвета на шефовете на ВМЗ Сопот, които бяха назначени в последните дни от държавното управление на Бойко Борисов. Мотивът им за освобождението е " тежко нарушаване или редовно несъблюдение на служебните отговорности ", се споделя в известието на ДКК. Решението идва ден откакто министърът на стопанската система Кирил Петков изиска те да си, само че не го направиха.

Четиримата членове от директорския брод на ВМЗ Сопот, които ще бъдат освободени, са обвързваният с " Мултигруп " Иван Карабатаков , туроператорът Кристина Стоянова , синдикът Тихомир Иванов и юристът Георги Вълчанов . И четиримата нямат нищо общо с оръжейния отрасъл.

Мястото в борда на ВЗМ Сопот резервира само изпълнителният шеф на сдружението Иван Гецов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР