След като изкара задължителната за Италия карантина, Жозе Моуриньо най-накрая

...
След като изкара задължителната за Италия карантина, Жозе Моуриньо най-накрая
Коментари Харесай

Жозе Моуриньо: Рома ще бъде най-голямото предизвикателство в кариерата ми

След като изкара наложителната за Италия карантина, Жозе Моуриньо най-сетне беше показан като ментор на Рома. По-късно през днешния ден някогашният управител на Тотнъм ще изведе “вълците” на първа подготовка.

“Искам да благодаря на последователите за топлото посрещане, и то в случай, че към момента не съм направил нищо”, разяснява Моу.

Той е благополучен, че за разлика от другите клубове, в които е бил, на “Олимпико” не чакат от него светкавични резултати. “Дали това е най-голямото предизвикателство в кариерата ми? Винаги новото нещо е най-важно. Така че - да! Впечатлен съм от притежателите на клуба Дан и Райън Фридкин, които имат ясна концепция за плана, който желаят да изградят в бъдеще. Понякога думата “време” не съществува във футбола, само че в тази ситуация тук я има и това е от голяма важност. Клубът не желае триумф още в този момент, а държи посредством доста пристрастеност и себеотдаване да построи постоянен план. Точно за това съм тук. Вече е време с моя екип да започваме работа, тъй като не сме пристигнали в Рим на отмора, въпреки градът да е страховит. Символът на клуба, цветовете… от време на време можеш да сбъркаш Рим с Рома”, продължи португалецът, който има контракт за идните три сезона.

“Първата ми стъпка в Рома е да опозная всички. Няма по какъв начин да трансформира нещо в манталитета на тима, в случай че не познавам самите футболисти. Това е принцип, който не предстои на полемика. Днес ще е и първата ни подготовка, а аз желая играчите незабавно да схванат какво им следва. Винаги изисквам по 100% от всеки”, окуражен е треньорът.

Жозе отхвърли в миналото въобще да е преговарял със Серхио Рамос или Джанлуиджи Донарума, които напуснаха досегашните си клубове като свободни сътрудници. Първият към този момент подписа с Пари Сен Жермен, а въпрос на време да го стори и вторият.

Моуриньо желае да гледа по-силна Серия “А”: “Когато приказваме за италиански футбол, приказваме за финалиста на Евро 2020. Повечето национали на отбора играят в Калчото. Ако италианският шампионат не е одобряван за топ състезание, то наша отговорност е да създадем освен това. Работя за Рома, само че косвено работя и за италианския футбол като цяло.”

В края Специалния се обърна персонално към публицистите. “Наясно сте, че когато работя, не всеки път съм толкоз прелестен човек. Но аз би трябвало да пазя клуба си. Не съм задължен да ви споделям дали Един Джеко ще е капитан на тима”, приключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР